Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 16 augustus

Alkmaar 16-08-2005 - 15.30 uur

Veel alcoholgebruik tijdens Hoornse Lappendag

Hoorn, dinsdag 16 augustus 2005.

De Lappendag in Hoorn is maandag enigszins onrustig verlopen. Een dag waarop 18 personen zijn aangehouden voor verschillende overtredingen. Daarnaast werd door de politie een grote hoeveelheid alcohol in beslag genomen. Eén persoon werd in verzekering gesteld. Veel alcohol

In de ochtenduren en het begin van de middag was er sprake van een gemoedelijk sfeer. Het publiek, dat in grote getale aanwezig was, vermaakte zich prima. In de loop van de middag werd de stemming echter grimmiger, vermoedelijk veroorzaakt door het overmatig gebruik van alcohol, al dan niet in combinatie met drugs.
Charge

Ondanks dat bekend was gemaakt dat het verboden om alcohol bij zich te hebben op de openbare weg, werd een grote hoeveelheid drank in beslag genomen zoals bier en sterke drank die was overgegoten in frisdrankflessen.

Aan het eind van de middag ontstond een vechtpartijtje op de Grote Noord. Nadat de politie drie personen had aangehouden, keerde het aanwezig publiek zich tegen de politie. Er werd naar de politie gegooid met onderdelen van marktkramen en stenen. Hierop werd een charge uitgevoerd waarna de rust weerkeerde.
Aanhoudingen

Over de hele dag werden in totaal 18 personen aangehouden voor ondermeer openbare dronkenschap, openlijke geweldpleging, mishandeling en het verstoren van de openbare. Zeventien van hen zijn na verhoor in de loop van de avond/nacht weer in vrijheid gesteld. Eén persoon werd in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging.
Inzet politie

De inzet van de politie was in vergelijking met andere jaren ongeveer hetzelfde. Dit jaar werd voor het eerst gebruik gemaakt van medewerkers van het politiebiketeam. Daarnaast waren alle agenten die betrokken waren bij dit evenement waren gekleed in opvallende hesjes.

Fietser gewond na aanrijding, politie zoekt getuigen

Grootebroek, maandag 15 augustus 2005.

Maandagmiddag omstreeks 16.55 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Zesstedenweg tussen de Raadhuislaan en de St. Elisabethstraat. Een 46-jarige man uit Hoorn reed met zijn fiets over genoemde weg toen hij zonder aanwijsbare oorzaak tegen een verhoging in de weg fietste en te val kwam. Hierbij raakte hij gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen. Omdat niet duidelijk is wat er precies is gebeurd is de politie op zoek naar getuigen van dit ongeval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Computer en fotoapparatuur gestolen.

Den Helder, maandag 15 augustus 2005.

Maandagmiddag ontdekte de bewoner van een woning aan de Kruiszwin dat er was ingebroken in zijn woning. Vermoedelijk is men in de woning gekomen door gebruik te maken van een valse sleutel. Vanuit de woning werden een digitale fotocamera en een computer weggenomen. Ook bleek dat een DVD-speler was verdwenen.

Twee mannen aangehouden na steekpartij.

Den Helder, maandag 15 augustus 2005.

Maandagmiddag zijn twee mannen van 27 en 58 jaar aangehouden naar aanleiding van een steekpartij eerder die middag. De oudste van de twee meldde zich bij de woning van de jongere man aan de Marktstraat. Nadat de jongere man de deur van zijn woning opende werd hij door de oudere man met een mes bedreigd. Tijdens een daarop vechtpartij raakte de jongste gewond aan zijn hand. Hij is voor deze verwonding behandeld in het ziekenhuis. Omdat deze man vermoedelijk ook een aantal bedreigingen heeft geuit in de richting van de andere dader is ook hij aangehouden. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. Aanleiding van de vechtpartij was de onenigheid tussen beide mannen over de relatie die de jongste verdachte heeft gehad met een dochter van de oudere man.

Twee mannen aangehouden na vechtpartij.

Alkmaar maandag 15 augustus 2005.

Maandagavond zijn twee mannen van 22 en 31 jaar en afkomstig uit respectievelijk Alkmaar en Beverwijk aangehouden op de Bagijnenstraat. Beide waren met elkaar slaags geraakt waarbij zij elkaar verwondingen hadden toegebracht. Vooralsnog is niet duidelijk waarom de twee met elkaar op de vuist gingen. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden na mishandeling en bedreiging

Alkmaar, maandag 15 augustus 2005.

Maandagavond werd een 20-jarige Alkmaarder aangehouden op de Frederik Hendriklaan. Kort daarvoor had de jongen een vriendin van zijn zus in het gezicht geslagen en met de dood bedreigd. Aanleiding was de relatie tussen het slachtoffer, een 20-jarige Alkmaarse, en een broer van de verdachte. De laatste was het niet eens met die relatie. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden na mishandeling

De Koog, dinsdag 16 augustus 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 17-jarige jongen uit Spierdijk aangehouden op de Dorpsstraat. De jongen was aangehouden door de portier van een horecabedrijf. Deze had gezien dat de verdachte een 21-jarige inwoner van Den Burg in zijn rug had geschopt waardoor het slachtoffer viel en gewond raakte aan zijn hoofd. De verdachte is ingesloten.

Aanhouding in onderzoek naar dierenmishandeling

Heerhugowaard, dinsdag 16 augustus 2005.

Dinsdagmorgen is een 17-jarige jongen uit Koedijk aangehouden in het onderzoek naar de mishandeling van een varken in de kinderboerderij aan de Krusemanlaan. De mishandeling vond eind juli plaats. Twee andere verdachten, jongens van 14 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard, hadden eerder een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Deze jongens werden vorige week aangehouden in verband met een aantal vernielingen op de begraafplaats aan de Krusemanlaan. De verdachte die vandaag werd aangehouden meldde zich vanmorgen in het Heerhugowaardse politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De verwachting is dat alle verdachten van de dierenmishandeling inmiddels zijn aangehouden. De politie rond het onderzoek af.

Snelheidscontrole

Spanbroek, dinsdag 16 augustus 2005.

Dinsdagmorgen tussen 08.00 en 09.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Spanbroekerweg. Tijdens deze controle werd van 25 voertuigen de snelheid gemeten. Vier van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u terwijl terplaatse een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.

Man gewond na val van ladder.

Oostwoud, dinsdag 16 augustus 2005.

Dinsdagmorgen is een 70-jarige inwoner van Oostwoud tijdens het klussen gewond geraakt. De man was bezit met werkzaamheden op het dak van zijn huis toen hij naast een balk die hij op twee ladders had gemonteerd stapte. Hij viel naar beneden en raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. De man is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen.