Acties Amsterdam: staking bij reinigingsdiensten totaal

Abvakabo fnv

Vanaf woensdag staken de reinigingsdiensten in alle Amsterdamse stadsdelen. Tot en met vandaag deden drie stadsdelen nog niet mee.

De reinigingsdiensten in de stadsdelen Oud-West, Oud-Zuid en Slotervaart sluiten zich vanaf morgen bij de staking die in de andere stadsdelen al vanaf maandag loopt. Hiermee is de staking bij de reinigingsdiensten totaal. Zoals eerder gemeld hebben ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak met de gemeente afspraken gemaakt over de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid.

Tijdens de intocht van Sail op woensdag voert de brandweer van Amsterdam, samen met de brandweer van Velsen en Haarlem publiciteitsacties. Tijdens Sail staakt de dienst Binnenwater Beheer Amsterdam een gedeelte van haar werkzaamheden, waardoor er geen havengelden zullen worden geïnd en geen bekeuringen worden uitgeschreven.

De acties deze week in Amsterdam zijn een nieuwe start van landelijke acties door gemeentepersoneel voor een goede CAO.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kees Verhagen, persvoorlichter (079) 35 36 176 of (06) 5575 0889 Ruud Cornelisse, bestuurder (06) 5121 8347

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.