Persberichten dinsdag 16 augustus

's-Hertogenbosch 16-08-2005 - .

VERVALSING OV-STUDENTENKAART

's-Hertogenbosch

- Dinsdagmorgen is op het NS-station in 's-Hertogenbosch een 23 jarige inwoner van Gorredijk aangehouden. De man reisde met de trein en bleek bij controle door de controleur een vervalste OV-studentenkaart bij zich te hebben. De gewaarschuwde politie heeft de man bij aankomst van de trein op het station aangehouden. Hij bekende de kaart zelf te hebben vervalst. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch

- Maandagmiddag heeft de politie in zijn ouderlijke woning in 's-Hertogenbosch een 35 jarige man aangehouden en in verzekering gesteld.. Hij wordt er van verdacht zijn 61 jarige moeder te hebben bedreigd.

BROMFIETSER GEWOND

Haarsteeg

- Een 16 jarige jongen uit Haarsteeg is maandagavond met beenletsel overgebracht naar ziekenhuis. Hij reed met zijn snorfiets over de Haarsteegsestraat in de richting van Elshout en botste tegen een deels op de rijbaan stilstaande personenauto die werd bestuurd door een 44 jarige man uit Haarsteeg. De snorfiets van de jongen is voor technisch onderzoek in bewaring genomen.

POGING DIEFSTAL NAVIGATIESYSTEEM

's-Hertogenbosch

- Maandagmiddag heeft een onbekende geprobeerd een TOM-TOM navigatiesysteem uit een aan de Karel de Stoutestraat geparkeerde bedrijfsauto te stelen. De diefstal mislukte omdat de inbreker geen rekening had gehouden met de 7 jarige zoon van de eigenaar van de auto. De eigenaar had zijn auto, met daarin zijn zoontje, even achter gelaten om in genoemde straat kleding op te halen. Een onbekende jongen sloeg daarop een ruit in van de auto en trok het navigatiesysteem van de voorruit los. De jongen trok het apparaat weer uit de handen van de auto-inbreker. De inbreker is er daarna op een bromfiets vandoor gegaan.

ZWERVER OVERLEDEN

Vught -
Maandagmiddag heeft de politie in de vijver van het Irenepark aan de Kapellaan in Vught het stoffelijk overschot aangetroffen van een 40 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is door verdrinking om het leven gekomen. Er zijn geen aanwijzingen dat er misdrijf in het spel is.

OP HETERDAAD BETRAPT

Vught

- In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 24 jarige inbreker uit 's-Hertogenbosch op heterdaad betrapt. Na een melding van een inbraak in een verenigingsgebouw aan de Kraaiengatweg gingen agenten een kijkje nemen en zagen dat er was ingebroken. Bij een onderzoek in de omgeving zagen zij dat de prikkeldraadomheining was doorgeknipt en dat er in de daarachter gelegen droge sloot een fiets en een man lagen. Bij de man lagen een kassa-lade, een grote hoeveelheid kleingeld en een tas met inbrekerswerktuigen. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

OPENLIJKE GEWELPLEGING

Boxtel

- Maandagavond zijn in de omgeving van de Vendelhof in Boxtel vijf verdachten uit Boxtel, 's-Hertogenbosch en Tilburg, in leeftijd variërend tussen 19 en 25 jaar, aangehouden vanwege betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging. Een 19 jarige bewoonster van de Vendelhof werd die avond om onbekende reden uitgescholden en tot twee keer geschopt door een 25 jarige plaatsgenoot. Getuigen konden de mishandeling doen ophouden. Toen de 22 jarige vriend van de vrouw thuis kwam en op de hoogte raakte van het gebeurde is hij met enkele bekenden op zoek gegaan naar de 25 jarige. Kennelijk is men met elkaar slaags geraakt. Alle betrokkenen zijn aangehouden en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

DIEFSTAL AUTO

Cuijk

- Vanaf de Parallelweg te Cuijk is op 15 augustus 2005 een rode Ford Sierra, kenteken XZ-16-SX.

RIJDEN ONDER INVLOED

Loosbroek

- Tegen een 49 jarige automobiliste uit Berlicum is op 16 januari 2005 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 02.45 uur op de Dorpsstraat te Loosbroek. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

Erp

- Een 31 jarige vrouw uit Schijndel is op 15 augustus 2005 aangehouden ivm bedreiging van een 24 jarige vrouw uit Erp op de Gemertsedijk te Erp.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Uden

- Een 35 jarige man uit Uden is op 15 augustus 2005 aangehouden ivm bedreiging van een 56 jarige man uit Uden op de Efferen te Uden. Het slachtoffer is met een kaakfractuur opgenomen in het ziekenhuis in Veghel. De mishandeling was een gevolg van een reeds langer slepend conflict.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schaijk - Tegen een 33 jarige automobilist uit Wijchen is op 16 januari 2005 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 00.45 uur op de Runstraat te Schaijk.