FNV

Staking dreigt bij Sasglas

Als de directie van Sasglas in Sas van Gent voor donderdagnacht middernacht niet ingaat op de eisen van FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond, dan leggen de werknemers vanaf vrijdagochtend 5:30 uur het werk neer.
Inzet is een nieuwe cao voor de 150 werknemers. Bestuurder Piet Janssen van FNV Bondgenoten: "De werkgever piept dat wij het mes op zijn keel zetten, maar de onderhandelingen duren bijna anderhalf jaar. Veel te lang. De mensen pikken dat niet langer."

Sasglas heeft al vanaf 1 april 2004 geen cao meer. De onderhandelingen liepen in juli van dit jaar vast op een eindbod van de werkgever. De leden van de bonden hebben dat bod afgewezen.

De bonden eisen een cao met een looptijd van twee jaar met een éénmalige uitkering van 400 euro voor het eerste jaar en per 1 april 2005 een structurele loonsverhoging van 1,25 procent. Ook moet de uitkering bij ziekte in de eerste twee ziektejaren 100 procent blijven. Sasglas heeft dus tot donderdag 18 augustus middernacht om op de eisen in te gaan. Gebeurt dat niet, dan gaat er vanaf vrijdag één dag per week gestaakt worden. Ook roepen de bonden hun leden op geen overwerk meer te doen.