Gemeente Moerdijk


ZEVENBERGEN LIVE AANGEWEZEN ALS COLLECTIEVE FESTIVITEIT 2005

Het college van burgemeester en wethouders heeft Zevenbergen Live aangewezen als collectieve festiviteit. Dat betekent dat alle horeca-ondernemers tijdens dit evenement collectief meer geluidsruimte hebben.

De gemeente controleert regelmatig de geluidsbelasting tijdens evenementen. Vorig jaar ontstond commotie bij de horeca na de controles omdat er dwangsommen werden aangekondigd. De gemeente wil met de controles een aantal dingen bereiken. Ten eerste uiteraard dat er geen onduldbare overlast is tijdens evenementen. Daarnaast wil de gemeente de horeca-ondernemers overtuigen van de noodzaak om een geluidsontheffing aan te vragen tijdens festiviteiten.

Dat laatste doel is nog steeds niet bereikt. Er is bij de gemeente geen enkele aanvraag om een geluidsontheffing binnengekomen voor 24 september, de dag van Zevenbergen Live! Het college ziet de bui al hangen en doet uit eigen beweging een handreiking aan de horeca. Door Zevenbergen Live aan te merken als collectieve festiviteit, mogen de horeca-bedrijven tijdens hun openingstijden twintig decibel meer geluid produceren dan de normaal toegestane geluidsbelasting. Het college hoopt met deze stap problemen voor te zijn maar drukt de horeca-ondernemers nogmaals op het hart om tijdig voorafgaande aan een evenement een geluidsontheffing aan te vragen.