Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 16 augustus 2005

(
Voorhout Aanhouding winkeldieven

De politie hield op dinsdag 16 augustus, rond 10.45 uur, op de Herenstraat drie mannen aan. De drie, 20, 23 en 26 jaar en afkomstig uit Zory en Krotoszyn (Polen) hadden in een supermarkt aan het Oosthoutplein levensmiddelen gestolen zonder deze te betalen. Op het moment dat de medewerkers het door hadden vertrok het drietal met de gestolen waar in een auto. De gewaarschuwde politie trof de auto met de mannen op de Herenstraat aan. In de auto lagen ook nog goederen die afkomstig waren van een supermarkt aan de Herenstraat. De verdachten werden aangehouden. Twee van hen zijn vandaag voorgeleid bij de officier van justitie in Den Haag. Het onderzoek tegen de drie wordt voortgezet.

Leiden Getuigenoproep
De politie roept personen op die getuigen zijn geweest van een incident waarbij een 14-jarige jongen uit Voorschoten brandwonden aan zijn arm en zijn gezicht heeft opgelopen. De jongen zat samen met een vriend, een 14-jarige uit Leiden, in het gras langs het fietspad van het Polderpad (nabij Cronesteyn). Vervolgens zouden er twee jongens op één bromfiets langs zijn gekomen die een brandend voorwerp naar de Voorschotenaar gooiden. De daders waren in gezelschap van een meisje. Dit alles vond plaats op woensdag 10 augustus, tussen 15.45 en 16.00 uur. Van de daders ontbreekt elk spoor, de politie is dan ook naarstig op zoek naar getuigen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij het politiebureau of te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844.


Leiden Aanhouding winkeldievegge

Een 35-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn pleegde dinsdag 16 augustus, rond 13.15 uur, een winkeldiefstal bij een warenhuis aan de Aalmarkt. De vrouw nam enkele kledingstukken weg zonder deze te betalen. Een beveiligingsmedewerker zag de vrouw met enkele kledingstukken een paskamer ingaan om daarna met één kledingstuk er uit te komen. Zij had de gestolen waar aangetrokken én in haar tas gestopt. De politie heeft de vrouw gehoord en maakt proces-verbaal op.

Bergambacht Onverlicht parkeren
Tijdens een nachtelijke patrouille van de politie hebben agenten op dinsdag 16 augustus twee bekeuringen uitgeschreven voor het onverlicht parkeren van een auto buiten de bebouwde kom. Het betrof een geparkeerde auto op de Lekdijk-west en op de Zuidbroekse Opweg. Aangezien hierdoor de verkeersveiligheid in gevaar wordt gebracht bedraagt de bekeuring E 65,-. De politie voert regelmatig controles uit op onverlicht geparkeerde voertuigen en vraagt automobilisten hun verantwoordelijk te nemen.

Krimpen aan de Lek Boete voor geluidsoverlast
De politie kreeg op maandagavond 15 augustus de melding dat een groep jongeren zich wederom ophield ter hoogte van de Kerkestoep en overlast veroorzaakten door harde muziek vanuit een auto te draaien. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de eigenaar van de auto een bekeuring gegeven voor het veroorzaken van geluidsoverlast. Een dergelijke boete bedraagt E 95,-. De politie vraagt overlast van jongeren te melden zodat de politie er actief op kan inspelen.

Haastrecht Bekeuringen voor rijden door roodlicht
Agenten hebben op maandagochtend 15 augustus, op de Grote Haven, gecontroleerd op overtredingen in het verkeer. In een tijdsbestek van een halfuur, van 08.30 tot 09.00 uur, werden dertien bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door roodlicht. De automobilisten die in overtreding zijn geweest kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Waddinxveen Aanhouding na woninginbraak
De politie heeft een 26-jarige man uit Waddinxveen aangehouden, omdat hij vermoedelijk verantwoordelijk is voor diefstal uit een woning. De diefstal vond plaats op maandag 11 juli, omstreeks 16.00 uur, op de Molenring. Uit de woning werd een mobiele telefoon en sleutels gestolen. Een getuige had een verdachte man zien weglopen en heeft een verklaring bij de politie afgelegd. Op basis van het afgegeven signalement heeft de politie de man vandaag aan kunnen houden.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --