Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 16 augustus

BREDA, 16 augustus 2005

Man raakt gewond bij eenzijdig ongeval
BREDA: Op maandagmiddag 15 augustus gebeurde er een eenzijdig ongeval op de afrit A 27 Breda Noord. Een 60-jarige automobilist uit Dorst moest op de afrit hard remmen en gebruikte hierbij de handrem. De auto begon te slingeren en kwam in de berm terecht. De bestuurder is met een hoofdwond en letsel aan zijn rug overgebracht naar het Amphia ziekenhuis locatie Molengracht.

Man beroofd van auto
BREDA: Op maandagmiddag 15 augustus is een man omstreeks 15.00 uur van zijn auto bestolen. De eigenaar bood zijn auto te koop aan en werd gebeld door een koper. De mannen spraken af op het centraal station. De koper stapte aan de bestuurderskant in. De eigenaar van het voertuig legde de kentekenpapieren van het voertuig in de auto en wilde aan de bijrijderkant instappen. Toen hij in wilde stappen gaf de koper hem een harde duw waardoor hij uit de auto viel en reed weg. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal. Het gaat om een donkerblauwe Opel Astra met kenteken XR-PB-58. De politie heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie neemt aangifte op van diefstal harddiscrecorder BREDA: De politie nam maandag 15 augustus aangifte op van diefstal uit een muziekwinkel in winkelcentrum De Barones. Op zaterdag 13 augustus is er uit de vitrine van de winkel een harddiscrecorder gestolen. Het hangslot van de vitrine werd geforceerd en de dader is met de apparatuur de winkel uit gelopen.

Politie neem aangifte op van autodiefstallen
BAVEL: De politie nam maandag 15 augustus aangifte op van autodiefstal. Tussen dinsdag 9 augustus en zaterdag 13 augustus is er een witte Volkswagen TD met kenteken BL-21-NK ontvreemd. De auto stond geparkeerd aan het Wikkeveld. De politie heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

ZEVENBERGEN: Tussen zaterdag 13 augustus en maandag 15 augustus is op de Grote Waard een personenauto gestolen. Het gaat om een grijze Mercedes type C180 met kenteken HL-ZL-54. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt twee personen aan wegens vernieling
BREDA: Op maandag 15 augustus zijn er ruiten vernield in de gemeenschappelijke hal van een appartementencomplex aan het Dijkplein. De politie ging ter plaatse en trof hier een man en een vrouw aan die verklaarden ruzie te hebben gehad met twee mannen. Deze mannen vernielden als gevolg van de ruzie de ruiten. De namen van de mannen wilden ze niet noemen. De politiemensen zagen dat de verbrekingen en het verhaal niet met elkaar klopten en spraken de twee hierop aan. Het tweetal werd erg agressief. De politie hield de 31-jarige man uit Breda aan. Hij verzette zicht hevig tegen zijn arrestatie. De vrouw probeerde de man te bevrijden door de politiemensen te mishandelen en is ook aangehouden. Het gaat om een 23-jarige vrouw uit Breda. De twee zijn verhoord en in verzekering gesteld. De politiemannen liepen licht letsel op als gevolg van de mishandeling hebben aangifte gedaan.

Man plast in tuin en grijpt bewoner bij keel
BREDA: Op maandag 15 augustus zag een bewoner van de Muizenberglaan een man staan. De man stond tegen de haag van de overburen aan te plassen. De bewoner sprak de man aan op zijn gedrag. De man schold de bewoner de huid vol en greep hem bij de keel. Vervolgens liep hij weg richting de Westerhagelaan. De politie heeft de omgeving afgezocht, maar dit was tevergeefs.

Politie houdt man aan wegens drugsbezit
ETTEN-LEUR: Surveillerende politiemensen reden op maandag 15 augustus over de Concordialaan. Hier stonden twee personenautos opvallend scheef geparkeerd. De politiemensen wilden de bestuurders van de voertuigen aanspreken op hun parkeergedrag. Toen ze één van de mannen aanspraken zagen ze dat hij erg nerveus was en tekenen van drugsgebruik vertoonde. Bij doorzoeking van de auto werden drugs gevonden. Het gaat vermoedelijk om hennep, cocaïne en xtc-pillen. De 22-jarige man uit Etten-Leur is aangehouden in verband met drugsbezit. Zijn auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook de drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld.

Man aangehouden wegens winkeldiefstal
BREDA: op dinsdagochtend 16 augustus hield personeel van een winkel aan de Tramsingel een winkeldief aan. De man was zonder te betalen de winkel uit gelopen met 10 flessen shampoo. De man is overgedragen aan de politie. Deze nam hem mee naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de 37-jarige man uit Breda wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens mishandeling
ETTEN-LEUR: Op dinsdagmiddag nam de politie aangifte op van mishandeling. Een 54-jarige bewoner van de Vioolstraat kwam aan bij zijn woning en werd aangesproken door een buurtbewoner. Zonder enige aanleiding werd hij door de man in de maagstreek gestompt. De man belde de politie. Deze kwam de 59-jarige man uit Etten-Leur aanhouden wegens mishandeling. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Beveiligingsmedewerker houdt winkeldief aan
BREDA: Beveiligingspersoneel van een winkel aan de Grenssteen hield op dinsdagmiddag 16 augustus een 42-jarige man uit Breda aan wegens winkeldiefstal. De beveiligingsmedewerker had gezien dat de man twee loopsloten ter waarde van 31,90 uit de verpakking haalde en in zak stak. Toen hij de winkel wilde verlaten zonder te betalen is hij aangehouden. De politie nam de man mee naar het politiebureau voor verhoor. De man gaf de diefstal toe en kreeg een boete van 125,-.

Auteur: Inge Rijgersberg