Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 16 augustus

BERGEN OP ZOOM, 16 augustus 2005

Politie neemt aangifte op van inbraken
ROOSENDAAL: Op maandag 15 augustus is er ingebroken in een pand aan de Gerard ter Borchstraat. Onbekenden forceerden een openstaand klepraampje aan de achterkant van de woning. Er zijn onder andere een digitale fotocamera en een dvd-speler ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een buurtonderzoek in

BERGEN OP ZOOM: Op maandag is er aan het begin van de middag een poging gedaan tot inbraak in een woning aan de Heiningen. De ruit van de keuken is ingegooid. Hierdoor heeft men geprobeerd binnen te komen. Dit is echter niet gelukt. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

BERGEN OP ZOOM: In twee woningen aan de Laan van Everswaard heeft men geprobeerd in te breken. Tussen zaterdag 13 augustus en maandag 15 augustus probeerde men in te breken door gaatjes te boren in een raamkozijn aan de voorkant van de woningen. De politie heeft aangifte opgenomen van beide gedupeerden.

Politie neemt aangifte op van tasjesdiefstal
ROOSENDAAL: Op maandagavond 15 augustus omstreeks 21.30 uur liep een 21-jarige vrouw uit Rome samen met haar man en kind over de Brugstraat. Plotseling kwam er een scooter naast hen rijden met hierop twee mannen. Eén van hen trok de tas van de schouder van de vrouw af en het tweetal ging ervan door richting de Boulevard. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie houdt man aan wegens niet kunnen tonen van identificatie OUDENBOSCH: De politie kreeg op dinsdag 16 augustus in de vroege uren melding dat er een man uit een auto was gezet die nu midden op de weg liep. De politie trof de man aan op de Pastoor Hellemonsstraat. De man was onvast ter been en onder invloed. Hij kon zich niet legitimeren. Hij is aangehouden. Op het politiebureau is men gaan uitzoeken wie de man is en de politie kwam erachter dat het om een 23-jarige man uit Antwerpen gaat. De man is overgedragen aan de vreemdelingendienst in Bergen op Zoom.

Politie houdt twee personen aan wegens mishandeling
BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagochtend 16 augustus twee personen aan wegens mishandeling. De 34-jarige vrouw en de 32-jarige man hadden elkaar mishandeld. De vrouw liep hierbij letsel in het gezicht op. De twee hadden tijdens een ruzie het huis verlaten. De politie zag even later de vrouw ter hoogte van de Prins Bernhardlaan liggen en brachten haar op eigen verzoek naar huis. De vrouw was onder invloed van alcohol. De politie ging polshoogte nemen in het huis van het stel. Hier bleek een kind van 1,5 jaar aanwezig te zijn. In de woning zagen de politiemensen bloedspatten en het was een grote rommel. Beide verdachten waren dronken en vlogen elkaar bij thuiskomst van de man wederom in de haren. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau. Het kindje is via de crisisopvang ondergebracht.

Politie neemt aangifte op van inbraak
ROOSENDAAL: In de nacht van maandag 15 augustus op dinsdag 16 augustus is er ingebroken in een pand aan het Sint Lucasplein. Onbekenden hebben ramen van het pand gefoceerd. Men is door de ramen het pand binnen gekomen. Voor zover bekend is er cd-speler en een mengpaneel ontvreemd. Ook hebben de daders schade aangebracht door het open breken van verschillende deuren. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Auteur: Inge Rijgersberg