Gemeente Alphen aan den Rijn


Persbericht 55: Campagne 'Scholen weer begonnen'

15 augustus 2005

Campagne "De scholen zijn weer begonnen":
Basisschool De Windroos doet mee aan de startmanifestatie

In Alphen aan den Rijn doet Basisschool De Windroos mee aan de startmanifestatie van de campagne "De scholen zijn weer begonnen". In de eerste schoolweek (15 t/m 19 augustus) vinden in de school verschillende verkeersactiviteiten plaats. Op woensdag 17 augustus 2005 geeft wethouder Hans Groen in 't Wout het startsein voor een ballonnenwedstrijd.

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Veel te vaak raken zij betrokken bij een ongeval, vooral in de eerste drie maanden na de zomervakantie. En één op de drie ongevallen gebeurt op de route van school naar huis en omgekeerd. Juist dan moet iedereen er weer aan wennen dat er schoolgaande kinderen in het verkeer zijn. Ook de kinderen zelf zijn wat minder oplettend nu ze een vakantie lang hebben kunnen spelen.

Daarom wordt elk jaar aan het begin van het schooljaar de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' gehouden. Met spandoeken en posters in de directe omgeving van de scholen worden automobilisten er attent op gemaakt dat ze een schoolroute naderen. En een schoolroute betekent voorzichtig rijden, snelheid matigen en alert zijn op onverwachte situaties met kinderen.

De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Rijnstreek (RPV Rijnstreek) doet ook in 2005 weer mee aan de campagne "De scholen zijn weer begonnen". In de regio Rijnstreek doet in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Jacobswoude, Rijnwoude en Liemeer één basisschool mee aan de startmanifestatie van de campagne. In Alphen aan den Rijn is dat basisschool De Windroos.

RPV Rijnstreek is een samenwerkingsverband dat zich richt op de verbetering van de verkeersveiligheid in de regio Rijnstreek. Deze projectgroep bestaat uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijnwoude, Jacobswoude, Liemeer, Ter Aar en Nieuwkoop, Andere deelnemers aan de projectgroep zijn de provincie Zuid-Holland, de Schoolbegeleidingsdienst Midden-Holland en Rijnstreek, de politie Hollands Midden en 3VO.

---

PORTEFEUILLEHOUDER: J.M.C.M. GROEN IN 'T WOUT
Informatie: afdeling Communicatie, Toos Groeneweg, telefoon 0172 - 465 673