Gemeente Dordrecht


---

Dordtse sociale en culturele voorzieningen op peil

Digitale Sociale kaart Dordrecht online

Dea van Soest

Dordrecht heeft haar sociale en culturele voorzieningen, kwantitatief op peil. Bij een aantal voorzieningen, zoals bij de gezinsondersteuning, ouderenadviseurs en bij maatschappelijke opvang, presteert Dordrecht boven de norm. Er zijn ook voorzieningen waarbij Dordrecht nog onder de norm zit. Het gaat hierbij om een aantal culturele voorzieningen en het aanbod aan woonvormen voor ouderen en gehandicapten. De gemeente heeft alle voorzieningen per wijk met naam en toenaam, nu ook digitaal beschikbaar via www.dordrecht.nl De gemeente Dordrecht heeft in samenwerking met het Sociaal Geografisch Bureau alle sociale en culturele voorzieningen in kaart gebracht en onderzoek gedaan naar de kwantiteit van de voorzieningen. Voor de beoordeling van de voorzieningen is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de landelijke normen of de meest gangbare en de best beschikbare normen. De kwantiteit van het aanbod voldoet. Dit wil alleen niet altijd zeggen dat het aanbod even groot is als de vraag. Bij een aantal voorzieningen, zoals Entree en Schuldhulpverlening, is er sprake van wachtlijsten of gebrek aan hulp in verband met te weinig capaciteit. Hiervoor worden initiatieven genomen tot verbetering of uitbreiding.

De voorzieningen zijn in acht categorieën verdeeld en inzichtelijke gemaakt op digitale plattegronden van Dordrecht. De categorieën zijn: opvoeding, eerstelijnszorg, maatschappelijke ondersteuning, cultuur, sport, speelterreinen, onderwijs en woonvormen. Dus zoekt u een huisarts, dokter, peuterspeelzaal of kinderopvang, dan kunt u deze voorzieningen nu ook digitaal vinden op www.dordrecht.nl. De gemeente maakt hiermee haar publieksvoorlichting nog toegankelijker. Was deze informatie tot nu toe alleen te vinden in de gemeentegids Dordt in 't kort. Vanaf heden is deze informatie ook te vinden op de gemeentelijke site.

De gemeente Dordrecht vindt het belangrijk dat Dordrecht een 'leefbare' stad is voor haar inwoners en dat er een hoogwaardige sociale basisinfrastructuur aanwezig is. Het onderzoek toont aan dat Dordrecht op bijna alle onderzochte voorzieningen voldoet aan de norm. Aan de punten waar Dordrecht onder de norm zit, wordt actie ondernomen.

Redactie
Dea van Soest
Communicatie

telefoon (078) 639 6917

email d.van.soest@dordrecht.nl

Informatie