Gemeente Den Haag

augustus 2005
Exclusieve sneak preview voor pers (16 augustus)

Een stad zonder jongeren is als een kroeg zonder bier, vindt wethouder Marnix Norder. Jongeren moeten het zien zitten om in onze stad te wonen. Daarom maken wij het zoeken naar woonruimte voor hen makkelijker. Speciaal voor jongeren hebben we samen met de corporaties een website laten ontwerpen. Ik ben zelf enthousiast over de site en vind het leuk om u exclusief een sneak preview in de webkeuken van www.ikzithier.nl te geven. Op 24 augustus open ik de website officieel en is hij voor iederéén toegankelijk.

De website is de laatste van vier Haagse maatregelen om jongeren binnen te halen én te houden.
De site is in opdracht van de vier Haagse woningcorporaties, het jongereninformatiepunt JIP en de gemeente gemaakt. Buro BNB uit Amsterdam heeft de site gemaakt. Op dit buro is niemand ouder dan 30 dus ze konden zich goed in de doelgroep inleven. De site is dan ook lekker praktisch.

Twee jaar geleden is samen met jongeren gekeken naar hun huisvesting. Twee problemen sprongen er uit: kamers en woningen waren er onvoldoende en als ze er waren konden ze ze niet vinden. De gemeente is gelijk aan de slag gegaan. Met de corporatie DUWO werd een jaarlijks op te leveren aantal wooneenheden afgesproken en ook met Vestia werd een dergelijke overeenkomst aangegaan. Staedion startte verleden jaar het Househopping project. Daarbij komen woningen die onder de sloophamer gaan tijdelijk exclusief voor jongeren beschikbaar. De jongeren hebben hierdoor sneller kans op een goedkope woning én de buurt wordt leefbaarder. Afgelopen jaar ging het Huurteam van start om ervoor te zorgen dat er betaalbare huurwoningen in Den Haag blijven.
Het ministerie van VROM gaf Den Haag zelfs een compliment voor de voortvarende aanpak maar Norder vindt dat niet het belangrijkst. Hem gaat het vooral om een goede toekomst voor de stad en daarvoor zijn jongeren hard nodig.

Op 24 augustus om 14.30 uur is de feestelijke lancering van de site op Het Plein in Den Haag bij cafe Plein 19. Daarbij is wethouder Norder uiteraard aanwezig en ook de corporatie directeuren en het JIP. U krijgt hierover nog een persbericht, maar noteert u het alvast in de agenda. De site is vanaf die datum voor iedereen te besurfen. Maar u krijgt dus deze week alvast de kans de site van te voren uit te proberen.
Surf naar www.ikzithier.nl/index.php en log in met de inlogcode ikzithier en het wachtwoord fatboy.