Ingezonden persbericht


Persbericht

16 augustus 2005

Sony Ericsson's stijlvolle W550i Walkman(TM) Phone voor topkwaliteit in mobile music en optimale gaming fun


- nieuw in de Walkman(TM) Phone familie naast de W800i -

Badhoevedorp - De Sony Ericsson W550i is de nieuwste telg in de populaire Walkman(TM) Phone familie. Het gunstig geprijsde mobieltje biedt topkwaliteit stereomuziek, een 1.3 megapixel camera, volledige internet browsing en een overtuigende gamesconsole in een compact en stijlvol swivel design. De nieuwe Walkman(TM) Phone zal vooral creatieve fun-seekers aanspreken; de levensgenieters die hun muziek overal meenemen.

"De W550i is een spannend product dat muziek, imaging en gaming combineert. Op deze manier biedt het fun en entertainment, terwijl het uiteraard ook een geweldige telefoon is", legt Eric Rikken, Hoofd Marketing Benelux, uit. "Deze nieuwe Walkman(TM) Phone is bedoeld voor fun-seekers die van een feestje houden en de vele plezierige momenten delen met hun vrienden. De kleine, slanke W550i zit zó boordevol entertainment features, dat deze nieuwe Walkman(TM) Phone al je entertainment wensen vervult. Of je nu alleen bent of met een groep vrienden; met de W550i deel je alles.”

Hoogwaardige muziekkwaliteit

De W550i bevat een geavanceerde digitale mediaplayer met een uitstekende geluidskwaliteit. Je luistert naar de muziek via twee externe stereo speakers of via een stereo headset, die met de telefoon wordt meegeleverd. Met behulp van de intuïtieve Disc2Phone® PC software en het 256 MB interne geheugen - groot genoeg voor 60 tot 120 standaard MP3 of AAC muziekbestanden (afhankelijk van de bitrate) - wordt de muziek makkelijk naar de handset gedownload. Met het stijlvolle ontwerp en gebruiksvriendelijke functionaliteit is de W550i de ideale nieuwe uitbreiding van de Sony Ericsson Walkman(TM) Phone familie. De telefoon is duurzaam en heeft aanzienlijke batterijcapaciteit, waarmee je maar liefst tot dertig uur lang van muziek kunt genieten.

Wie via de headset en de W550i naar muziek luistert, hoeft nooit een telefoontje te missen. Want je favoriete track wordt automatisch in de pauzestand gezet wanneer een gesprek binnenkomt. Het gesprek kan meteen worden aangenomen voordat je weer verder luistert. Een 'direct music' button geeft toegang tot de Walkman mediaplayer, die onafhankelijk van de telefoon kan worden gebruikt. Hierdoor kan men zelfs aan boord van een vliegtuig genieten van de persoonlijke muziekkeuze.

Gaming experience

De W550i biedt een authentieke gameconsole ervaring. Het scherm kan in een horizontale positie worden gedraaid, met gaming buttons aan de linker en de rechterzijde zodat je telefoon verandert in een 'gamepad'; je game wordt met twee handen gespeeld. Fanatieke gamers kunnen hiervan gebruik maken wanneer zij bijvoorbeeld de 3D-games spelen die standaard op de telefoon zitten: Worms(TM)Forts: Under Siege 3D, ontwikkeld door THQ Wireless, Extreme Air Snowboarding(TM) van Digital Chocolate en een nieuwe multiplayer versie van Midway's Gauntlet(TM), ontwikkeld onder licentie door TKO Software. Daarnaast kunnen de games ook gespeeld worden in de traditionele portretmode of in een L-vormige mode waarbij het toetsenbord wordt gebruikt. De W550i ondersteunt bovendien multi-player peer-2-peer gaming via Bluetooth™.

De W550i is uitgerust met een 1,3 MegaPixel camera om foto's en videoclips - met 4x digitale zoom voor close-ups - te maken die vervolgens kunnen worden opgeslagen of verzonden via MMS of Bluetooth, of zelfs naar een PC met behulp van een USB-kabel.

Volwaardig internet browsen

Optredens, filmprogramma's, search engines en webmail kunnen gemakkelijk worden geraadpleegd dankzij de volwaardige Internet browser en een keur aan viewing modes. In de full scale mode kun je door een hele pagina scrollen, maar informatie kan ook in slechts één kolom worden gepresenteerd. Hoe dan ook, het heldere, 1.8 inch 262K display levert haarscherpe beelden.

Personaliseren

Er zijn vele mogelijkheden om de W550i te personaliseren. Je kiest uit een grote hoeveelheid Style-Up(TM) covers en bijpassende wallpapers, themes en start-up/close-down animaties die kunnen worden gedownload via de Fun & Downloads site. Er is geen enkele reden om ooit verveeld te raken met deze leuke en stijlvolle telefoon.

De W550i Tri-band / GPRS telefoon 900/1800/1900MHz is leverbaar vanaf het vierde kwartaal, 2005. De consumenten adviesprijs is ¤ 349,-

W550i - Specificaties:

Imaging en messaging

QuickShare(TM)


1.3 MegaPixel camera

Horizontale camera gebruikersinterface

4 x digitale zoom

Fotolight

176 x 220 pixel TFT display

262K kleurendisplay

Videorecording en fullscreen playback

SMS en MMS

Wireless village

Adobe picture PC software

Entertainment


2 stereo speakers

Style-Up(TM) covers

PlayNow(TM) voor ringtones en 2D-games

Horizontale fullscreen games en video

RDS FM radio

Walkman® speler (MP3/AAC)

Mediaspeler (MP3/AAC)

256MB gebruikersgeheugen

Stereo headset

40 polyfone ringtones

Java MIDP 2.0


3D games

MusicDJ(TM) en VideoDJ™

OMA DRM fase 1

MegaBass(TM)

Stereo widening

Connectivity

Triple-band 900/1800/1900 MHz

GPRS class 10

Access NetFront HTML browser

BluetoothTM en Infrarood

PC software

Externe antenneconnector

USB systeemconnector en kabel

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/organisatie.

NOOT VOOR DE REDACTIE (