Politie Zeeland


---


W-5558-2005 Inbreker aangehouden, Vlissingen

Omstreeks 22.50 uur gisteravond kreeg de politie Zeeland een melding dat er werd ingebroken in een personenauto aan de Zwanenburg in Vlissingen.
Zij ging meteen ter plaatse, want een man gekleed in het zwart zou er vandoor zijn gegaan, na een ruit van de auto te hebben gebroken. Een korte zoekactie leverde, in de Burgemeester van Woelderenlaan, de 31-jarige Vlissingse dief op. Hij bekende de inbraak meteen en gaf ook meteen de gestolen autoradio terug. De man is ingesloten in het huis van bewaring en wordt nog verder verhoord.


O-5559-2005 Aangehouden, Renesse

Vier jongens van 19 en 20 jaar oud, uit Enschede, Hengelo en Neede, zijn vannacht rond 03.00 uur aangehouden.
De jongens hadden bermpaaltjes uit de grond getrokken en wilden deze mee naar huis nemen als souvenir. Helaas voor hen belde een getuige de politie. De vier werden meegenomen naar het bureau en konden, op last van de officier van justitie, alle vier een boete van 70 euro betalen. Hierna konden zij weer vertrekken.


W-5560-2005 Onder invloed, Zoutelande

Op de Westkapelseweg in Zoutelande is vannacht rond 04.10 uur een 25-jarige Vlissingse automobilist betrapt op het rijden onder invloed.
Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een bekeuring.


Z-5561-2005 Onder invloed, Sas van Gent

Tijdens een controle op de Westkade in Sas van Gent, werd een 52-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Dit bleek ongeldig verklaard te zijn, omdat hij al vaker voor hetzelfde vergrijp veroordeeld was. Omdat de man zich niet kon legitimeren is hij overgebracht naar het huis van bewaring. Daar wordt uitgezocht wie de man is.


Z-5562-2005 Ruit ingegooid, Axel

Bij een pand aan de Zeestraat in Axel is een ruit ingegooid.
De vernieling vond gisteravond rond 22.00 uur plaats. Er werden stenen door de ruit gegooid. Een schadebedrag is niet bekend.


Z-5563-2005 Onder invloed, Biervliet

In de Boterzandestraat in Biervliet is het rijbewijs van een 45-jarige man uit de gemeente Terneuzen ingevorderd, omdat hij omstreeks 20.12 uur gisteravond, onder invloed van alcohol, met zijn auto een eenzijdig ongeval zou hebben veroorzaakt.
Een getuige meldde dat de man, met zijn auto tegen een lantaarnpaal in voornoemde straat was gereden. Hierna was de man weggereden. Door de politie is de man opgespoord en zij trof hem in zijn woning aan. Hier heeft de man een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij ruim vier keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland