Samas-Groep NV

PERSBERICHT

Samas zet de weg omhoog in

Baarn, 16 augustus 2005, voor beurs

Tijdens de vandaag te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders over het gebroken boekjaar 2004 / 2005 zal door de Hoofddirectie van Samas-Groep NV stil worden gestaan bij de vooruitzichten voor het lopende boekjaar.

De vraag vanuit de kantoorinrichtingsmarkt in Nederland ontwikkelt zich momenteel positief. In de twee belangrijkste afzetmarkten van Samas, Frankrijk en Duitsland, is hiervan echter nog weinig sprake. In Frankrijk blijft de vraag stabiel op een laag niveau en zet het voorzichtige herstel niet door, terwijl in Duitsland van herstel nog steeds niet echt sprake is. Over de eerste zes maanden van het nu lopende boekjaar, eindigend op 30 september, gaat Samas per saldo uit van een lichte omzetstijging ten opzichte van het voorgaande jaar, bij een daling van de brutomarge.

In dit boekjaar zullen de effecten van eerder getroffen ingrijpende maatregelen zichtbaar worden. Op basis van deze ontwikkelingen verwacht Samas over het hele lopende boekjaar een aanzienlijke verbetering van het resultaat.

Hans van der Ven, President-Directeur van Samas-Groep NV: "Ondanks een per saldo weliswaar stabiele, maar nog steeds magere marktvraag zullen we in het lopende boekjaar op eigen kracht een grote sprong vooruit maken in termen van resultaat. Daarmee kan ik voor het eerst sinds mijn aantreden als CEO twee jaar geleden, zeggen dat we nu duidelijk de weg omhoog hebben ingezet."

De halfjaarcijfers van Samas-Groep over het gebroken boekjaar 2005 / 2006 zullen op 1 november 2005 voor beurs bekend worden gemaakt.



Samas-Groep NV