Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 16 augustus 2005

Tilburgse struisvogel is dood

TILBURG De Tilburgse struisvogel (Nandoe) die vorige week de benen nam, nadat onbekenden het hekwerk van zijn verblijf forceerden is dood. Het beest werd gisteren heel kort bij de Rijksweg A58 gesignaleerd en dreigde zelfs deze drukke verkeersweg op te lopen. Om die reden is het beest, overigens met toestemming van de eigenaar door een jachtopzichter doodgeschoten.

Politie ruimt hennepkwekerijen

TILBURG In een bedrijfspand aan de Hoogtestraat in Tilburg heeft de politie gistermiddag rond halfvier een hennepkwekerij met 620 planten geruimd. Er werden geen aanhoudingen verricht. Na overleg met de Officier van Justitie te Breda werden de planten en de bijbehorende apparatuur, zoals lampen en dergelijke, vernietigd. Door energiebedrijf Essent werd een onderzoek ingesteld, waarbij bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt.

TILBURG In een flatwoning aan de Mahlerstraat is vanmiddag om tien voor halftwee een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden. De politie trof in zijn woning restanten van een hennepkwekerij aan. Door energieleverancier Essent werd vastgesteld dat de stroom ten behoeve van de kwekerij illegaal werd afgetapt. Alle aangetroffen goederen van de kwekerij zijn vernietigd.

Agenten pakken winkeldief

TILBURG In een winkel aan de Heuvel in Tilburg hebben agenten gistermiddag omstreeks halfzes een 15-jarige jongen aangehouden. Hij was door winkelpersoneel betrapt bij de diefstal van twee paar schoenen ter waarde van bijna 56 euro. De jongen kreeg ook nog een bekeuring omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had.

Fritespan vliegt in brand

TILBURG In een woning aan de Molenbochtstraat in Tilburg vloog gisteravond rond de klok van zes uur een fritespan in brand. Een van de bewoners, een 51-jarige bewoner werd naar een ziekenhuis gebracht omdat hij veel rook had ingeademd.

Sigarettenkraak in Berkel-Enschot

BERKEL - ENSCHOT Vannacht zijn inbrekers met sigaretten en shag aan de haal gegaan bij een inbraak in een benzinestation aan de Kerkstraat in Berkel-Enschot. Ze gooiden met een trottoirtegel een ruit in.

Tilburger vernielt lamp en bedreigt zijn ex

TILBURG Vannacht om kwart over één hebben agenten aan de Beukenstraat in Tilburg een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man kreeg in een horecazaak onenigheid met zijn 26-jarige ex-vriendin. Hij bedreigde en beledigde haar en vernielde een lamp boven het biljart.

Flinke buit bij woninginbraak

TILBURG Bij een inbraak in een woning aan de Dirigentenlaan in Tilburg zijn inbrekers er gisteravond met een behoorlijke buit vandoor gegaan. Zij namen twee kleurentelevisies, een videorecorder, een DVD-speler, een satellietontvanger, een spelcomputer, een videocamera, een mobiele telefoon, sieraden en 500 euro mee. Om de woning binnen te komen hebben de dieven een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd.

Auteur: Carel Bouman