Protestantse Kerk in Nederland


Werelddorp Kerkinactie en ICCO op Flevo Festival 2005 succes!

(16-8-2005)

Vele honderden jongeren hebben in de afgelopen week (11-14 augustus) het werelddorp Passion Plaza van Kerkinactie en ICCO op het Flevo Festival bezocht en enthousiast aan allerlei activiteiten en evenementen meegedaan.

De van hout en bamboeriet gemaakte hutten onderscheidden zich van de vele tenten die meestal op dergelijke festivals staan opgesteld.

De presentatie en interactieve mogelijkheden van Kerkinactie en ICCO hadden als centraal thema: eerlijke handel, een van de millenniumdoelstellingen.

Een greep uit een aantal evenementen die veel belangstelling trokken:
- een debat over ontwikkelingssamenwerking met André Rouvoet ( Tweede Kamerlid voor de Christenunie (presentatie Rebecca Bijker van het EO-programma BlinQ).

- het optreden van de Ghanese band Yama Yama in The Big Top tent en in Passion Plaza. Op zn Afrikaans swingen, dansen en genieten van een eigentijdse vertolking van de Boodschap!

- het Heldenparcours waar ruim 350 mensen, van jong tot oud, aan deelnamen. Vragen beantwoorden over hoe ben jij hulpverlener?, een samenwerkingsspel en bananen vangen waren aantrekkelijke onderdelen van dit parcours. Na het inzamelen van een aantal handtekeningen voor promotie van eerlijke handel werden de helden onderscheiden met een gouden medaille. De vijf activiteiten van het heldenparcours stimuleerden bezoekers om na te denken over hun eigen bijdrage aan een betere wereld.

- Apostel Matthijs een straatmuzikant die door aansprekende teksten en muziek bijbelgedeelten of gelijkenissen vertaalde
- De Passion Pub, compleet met hangmatten, een koffie- en frisbar en zitkussens, nodigde jongeren uit om even gezellig bij te kletsen en uit te rusten met wat gratis eerlijk fruit op de koop toe.

Negen jonge vrouwen vertelden over hun zoektocht naar geluk in Bangladesh. Andere jongeren legden uit hoe je je grenzen kunt verleggen in binnen- en buitenland.
Tientallen vrijwilligers zetten zich spontaan in om de presentatie van Kerkinactie en ICCO
een bijzonder gehalte en inhoud te geven. En met de regen viel het gelukkig mee.

Ben jij naar Flevo geweest? Geef dan je reactie door over het programma van Kerkinactie en ICCO aan info@kerkinactie.nl met als titel Reactie Flevo Festival.