Samas-Groep NV

PERSBERICHT

Wijzigingen in Raad van Commissarissen Samas-Groep NV

Baarn, 16 augustus 2005, na beurs

Per sluiting van de vandaag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders over het gebroken boekjaar 2004 / 2005 zijn de heren drs. A.H.J. (Ton) Risseeuw, President-Commissaris, en ir. J.J. (Jan) Slechte, lid van de Raad van Commissarissen van Samas-Groep NV afgetreden en is de heer prof. dr. R.G.C. (Dolf) van den Brink herbenoemd. De Hoofddirectie van Samas-Groep NV dankt de heren Risseeuw en Slechte voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid bij de onderneming, vooral ook gedurende de moeilijke periode waar de onderneming recentelijk doorheen is gegaan.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft de heren A.A. (André) Olijslager, voormalig voorzitter van de Concerndirectie van Royal Friesland Foods NV, en dr. J.A.J. (Jaap) Vink, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van CSM nv, vandaag benoemd als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. De heer Olijslager is benoemd vanwege diens ervaring op het gebied van algemeen management, marketing en complexe integratieprocessen. Bij de benoeming van de heer Vink speelde met name diens ervaring als eindverantwoordelijke van een beursgenoteerde onderneming een rol. Door de benoeming van beide heren blijft een evenwichtige samenstelling van de Raad van Commissarissen gehandhaafd.

Aansluitend aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft de Raad van Commissarissen de heer Vink benoemd tot nieuwe Voorzitter van de Raad van Commissarissen.