Pleon


16-08-2005
U.S. Robotics breidt gigabit Ethernet uit
AMSTERDAM, 16 augustus 2005 - U.S. Robotics, wereldwijd marktleider in netwerktoegang met de meest innovatieve en kwalitatieve producten, maakt bekend zijn Gigabit Ethernet-productlijn uit te breiden. "Gigabit Ethernet gaat een breedgedragen standaard worden voor zakelijke netwerken", zegt Ute Kroboth, regiomanager Noord Europa. "De zeer hoge snelheid stelt gebruikers in staat om te werken met hoge-bandbreedte applicaties zoals digitale mediadistributie, VoIP, en web-based services."

Met de nieuwe Gigabit Ethernet producten komt 'next-generation' verzending van zeer grote bestanden over een netwerk binnen handbereik van gevorderde thuisgebruikers en het MKB. U.S. Robotics' nieuwe producten halen snelheden rond de 1000 Megabyte per seconde. "We willen onze klanten een supersnelle netwerkverbinding bieden die boven verwachting presteert, qua performance en betrouwbaarheid", zegt Kroboth.

U.S. Robotics voegt in totaal drie producten toe aan zijn portfolio:

Gigabit Ethernet 10/100/1000 Ethernet CardBus NIC (USR997903): Deze 32-bit NIC maakt het mogelijk elke CardBus-uitgeruste pc te verbinden met een Ethernet-netwerk.

Gigabit Ethernet 10/100/1000 Ethernet 64-bit PCI Server NIC (USR997904):
Deze 64-bit PCI connector geeft superieure kracht en snelheid in desktop-en server-gigabitnetwerken. De flexibele Ethernet-connectiviteit kent de volgende mogelijkheden: auto-speed detectie, auto-switching en Wake-on-LAN.

Gigabit Ethernet 16-Port 10/100/1000 Unmanaged Switch (USR997932): Deze mid-level switch zorgt voor ongekende snelheden, nodig voor distributie van zeer grote bestanden over netwerken naar thuis- en MKB- zakelijke gebruikers (beschikbaar mid september)

U.S. Robotics Gigabit Ethernet product family omvat ook de Gigabit Ethernet PCI NIC (USR997902), een 8-Port Desktop Switch (USR997930) en een 24-Port Rack-mount Switch (USR997931).

U.S. Robotics
U.S. Robotics is al dertig jaar toonaangevend op het gebied van netwerktoegang en levert de beste en meest innovatieve producten op de markt. Zonder de analoge modems die het bedrijf hebben grootgemaakt uit het oog te verliezen, is U.S. Robotics bezig zijn leidende positie in hoog tempo uit te breiden naar andere marktsegmenten. Het bedrijf levert bijvoorbeeld snelle breedbandmodems, bekabelde en draadloze netwerkoplossingen en apparatuur voor internetbeveiliging aan de groeiende markten voor particulieren, kantoren aan huis en het MKB. U.S. Robotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Het hoofdkantoor voor het EMEA-gebied is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over U.S. Robotics en zijn producten kunt u vinden op: www.usr.com. U.S. Robotics is een geregistreerd handelsmerk van U.S. Robotics Corporation. Alle rechten voorbehouden. Andere gebruikte bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com