Politie Gelderland-Zuid

Meerdere tips na publiceren verdachte relschoppers

Nijmegen 16-08-2005 - (6)

De politie heeft meerdere tips binnen gekregen over de identiteit van verdachte relschoppers. Dit gebeurde na het tonen van de verdachte personen in het AVRO-programma "Opsporing Verzocht" en plaatsing van fotos op de website van de politie Gelderland-Zuid.

Tijdens de laatste nacht van de Vierdaagsefeesten op 23 juli 2005 even na twee uur braken er ongeregeldheden uit nabij het podium van de Matrixx onder de Waalbrug in Nijmegen. Bij deze ongeregeldheden liepen veertien politieagenten verwondingen op. De politie verrichtte hierbij enkele charges en zette politie te paard en diensthonden in. Tijdens de ongeregeldheden werden vier aanhoudingen verricht.

De afgelopen weken heeft een speciaal rechercheteam in beslag genomen beeldmateriaal onderzocht. Van tientallen verdachte relschoppers zijn fotos gemaakt. Deze fotos zijn allereerst verspreid onder alle politiekorpsen in Nederland. Hierbij is de identiteit van meer dan tien verdachten bekend geworden. Vorige week en ook de afgelopen dagen zijn daarvan al vier verdachten aangehouden.

Op 5 augustus is bekend gemaakt dat de politie de fotos van verdachte relschoppers vandaag ging publiceren. Men kon publicatie voorkomen door zich vrijwillig te melden op het politiebureau in Nijmegen. Geen enkele verdachte relschopper heeft zich gemeld.

In het programma "Opsporing Verzocht" en op de website www.politie.nl/Gelderland-Zuid zijn deze keer twaalf fotos gepubliceerd. In een latere fase zullen mogelijk nog meer fotos via "Opsporing Verzocht" en de eigen website worden gepubliceerd.

Vanavond tussen 20.30 uur en 21.30 uur ontving de politie in totaal elf tips Op dit moment worden nog geen mededelingen gedaan over de bruikbaarheid van de tips. Deze worden de komende dagen onderzocht.

De uitzending van "Opsporing Verzocht" wordt op woensdag 17 augustus om 15.10 uur herhaald op Nederland 1.