Texelse Boys Playground op Lowlands 2005


06.07.2005 / 11:32 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

Vijf loodsen: een experimenteel electronische Main Stage en vier ruimtes voor interactieve labs (Music, Mobile, Interactive en Video). Het virtuele kunstenaarscollectief Texelse Boys laat voor het eerst haar ware gezicht zien op Lowlands en dat zal niet onopgemerkt blijven. Samen met de festivalbezoekers zullen allerlei creaties worden gemaakt en vertoond.

Onder de bezielende leiding van Marcel Kampman bestaan de Texelse Boys al enkele jaren als collectief van onder andere grafische vormgevers, muzikanten, vj's, dj's, filmmakers op internet. Onder het mom van Texelse Boys Playground zal het internationale collectief op A Campingflight to Lowlands Paradise 2005 actief zijn. De activiteiten zullen plaatsvinden in een grote, Main Stage, en vier kleinere loodsen, zogenaamde Labs. In de Main Stage (capaciteit 400) zal overdag onder andere de live dance-game Flock (bedacht door studenten van de HKU) worden gespeeld en s avonds zullen experimentele electronica-acts optreden.

Iedere middag kunnen de festivalbezoekers deelnemen aan workshops (labs), verdeeld in vier genres: Music Lab, Mobile Lab, Interactive Lab en Video Lab. De met digitale technieken gemaakte creaties, zoals filmpjes, graphics en muziek, zullen verder worden verwerkt en vertoond op het festival. Human Workshop, Micro Music, Pipslab, Captain Video en de Ringtone Society zijn enkele van de aanwezige namen op het programma van de workshops. s Avonds zullen er live concerten zijn van electronische acts: Funkstörung & Pixelpasta, Eboman, Twang + Jamie Lidell, Micromusic, Jason Forrest, Quasimodo Jones, Elephant power, DJ Radion en Addictive TV.

Daarnaast zullen de Texelse verspreid over het terrein aanwezig zijn. Zo maakt de aanwezige horeca gebruik van Texelse Boys-servetten: 10 reeksen van ieder 50.000 servetten bedrukt met unieke ontwerpen van bureau 178 Aardige Ontwerpers. Diezelfde 178 Aardige Ontwerpers zullen tijdens het festival de zitkussens bij de Texelse Boys Chill Out-hoek ter plaatse customizen met de festivalbezoekers. Uit Spanje komt ROJO Magazine drie dagen lang filmen en opnemen op en rond het festivalterrein. Het resultaat wordt op zondagavond gebundeld in een speciale perfomance in de Main Stage en na het festival omgezet in een DVD-uitgave. Ook het Engelse AZ2LAB een mengeling van visuele artiesten en muzikanten - zal op de Main Stage een unieke performance geven.

Vanaf vanavond zullen de plannen van de Texelse Boys in detail uit de doeken worden gedaan op een speciaal voor het festival door Solar Initiative ontworpen internetsite www.texelseboys.org.

De Texelse Boys Playground wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing.

A Campingflight to Lowlands Paradise 2005, 19 20 21 augustus, Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen
www.lowlands.nl.

Ticketinformatie:
Prijzen E 115 ,- (3 dagen festival incl. kamperen met tent, parkeren, pendelbus, excl. servicekosten) of combiticket E 133 ,- (idem + 3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekend OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2005 met uitzondering van donderdag 18 augustus). Camper Camping-ticket: E 25 ,- (geldig voor 1 camper/caravan + 1 (voor)tent op max. 30 m2, max.lengte 6m, excl servicekosten). Te koop zolang de voorraad strekt en tot zaterdag 6 augustus 2005. Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVVs en GWKs, 0900-300.1250 (E 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl en de bekende Lowlands voorverkoopadressen.