Film en video op Lowlands

15.07.2005 / 16:09 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

PERSBERICHT

Delft, 15 juli 2005

.
Film & video op Lowlands 2005
Het filmprogramma voor de dertiende Campingflight to Lowlands Paradise is met zeventien speelfilms en een aantal korte films rond. De films zullen vertoond worden in de Echo-tent en in de nieuwe open air bios achter het podium van de Charlie. Kunstenaarscollectief Texelse Boys verzorgt dit jaar samen met Captain Video een video-programma met workshops.

FILM
Drama, horror, actie en humor- het is allemaal weer te zien op Lowlands. Jim Carrey en Kate Winslet spelen gevaarlijke spelletjes met het brein in Eternal Sunshine Of The Spotless Mind. Daarna is het lachen met de vermakelijke gele spons in The Spongebob Squarepants Movie en de poppenfilm Team America World Police (van de makers van South Park). Wraak nemen gebeurt in de mysterieuze film Oldboy en seriemoordenaars lopen rond in Saw. Verder te zien in de filmtent Echo:

Sideways - Calvaire - The Motorcycle Diaries - Bin-Jip - Mysterious Skin House Of Flying Daggers - Garden State -Coffee and Cigarettes

Buiten is het griezelen bij de Open Air Bios met The Grudge (Takashi Shimizu, 2004), Boogeyman (Stephen T. Kay, 2005) en de geheimzinnige Surprise Film. Als afsluiter op zondag is het spectaculaire Star Wars Episode III te zien. Ook buiten is het Short Film Program, een aantal korte films waaronder de in Cannes bekroonde animatie Jona/Tomberry van de Nederlandse regisseur Rosto AD.

VIDEO
Naast de Open Air Bios is ook de Texelse Boys Playgound nieuw op het festivalterrein. In een van de vijf loodsen zal het Videolab plaatsvinden. Het lab wordt gehost door Texelse Boys grafische kunstenaars, Captain Video videokunstenaars en de VPROs 3voor12. Bezoekers kunnen achter computers met speciale software razendsnel leuke filmpjes maken onder begeleiding van professionele illustrators/animators. Die filmpjes zullen s avonds worden vertoond door de VJs en worden uitgezonden op LTV, Lowlands eigen tv-station. Verder kan je er via een split-screen in contact komen met een andere Lowlands-bezoeker die elders op het terrein vertoeft. Ook in het Interactive Lab zal met beeld geëxperimenteerd worden. Meer informatie over de workshops op Lowlands via de internetsite www.texelseboys.org.

A Campingflight to Lowlands Paradise 2005, 19 20 21 augustus, Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen
www.lowlands.nl.

Ticketinformatie:
Prijzen E 115 ,- (3 dagen festival incl. kamperen met tent, parkeren, pendelbus, excl. servicekosten) of combiticket E 133 ,- (idem + 3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekend OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2005 met uitzondering van donderdag 18 augustus). Camper Camping-ticket: E 25 ,- (geldig voor 1 camper/caravan + 1 (voor)tent op max. 30 m2, max.lengte 6m, excl servicekosten). Te koop zolang de voorraad strekt en tot zaterdag 6 augustus 2005.

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVVs en GWKs, 0900-300.1250 (E 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl en de bekende Lowlands voorverkoopadressen.