FloraHolland


Team FloraHolland vestiging Eelde doet mee aan Ride for the Roses

EELDE (19 juli 2005) - Het wielerteam van FloraHolland vestiging Eelde stapt op 19 augustus op de fiets om geld in te zamelen voor de Ride for the Roses, die op 21 augustus in Naaldwijk van start gaat. De opbrengst van de rit is bestemd voor de KWF Kankerbestrijding.

De Ride for the Roses is een initatief vanuit wielrenner en ex-kankerpatiënt Lance Armstrong en levert jaarlijks veel geld op voor het goede doel. Sinds drie jaar draagt ook de sierteeltsector hier haar steentje aan bij, middels de Pre Ride for the Roses. Vanuit acht sierteeltcentra rijden zon 70 wielrenners de Pre Ride waarbij symbolisch het startpistool voor de echte Ride for the Roses naar de startplaats wordt gebracht.

Al het inschrijfgeld van de Ride for the Roses en de opbrengst van de Pre Ride gaan naar de KWF Kankerbestrijding. Met de inkomsten uit de afgelopen Rides, en sinds 2002 ook de Pre Rides, heeft KWF Kankerbestrijding al twee onderzoeksprojecten kunnen financieren. De Ride heeft bovendien waardevolle aspecten die niet in geld zijn uit te drukken. Lance Armstrong laat zien, dat kanker lang niet altijd het einde betekent. Dat steunt kankerpatiënten en hun naasten van wie er veel meefietsen.

Deelnemers Eelde
Vanuit FloraHolland vestiging Eelde, stappen op 19 augustus een selecte groep wielrenners op de racefiets naar Oldenzaal, al waar het startpistool wordt opgehaald. De dag daarna wordt dit symbool naar Naaldwijk gebracht, vanaf waar de echte Ride for the Rosesdie dag daarna zal worden verreden.
De groep van Eelde bestaat dit jaar uit:
Willem Hartholt (Rabobank Eelde-Vries-Zuidlaren), Duran de Boer (Groningen Airport Eelde), Jan Hilbrants ( wethouder gemeente Tynaarlo), Jan Deuten ( gemeente Emmen) , Benny Kuipers (bloemis) Mark Breugem, Ed Brabander, Henk Folkers, Theo Kremer en Arend Bouwman, (allen FloraHolland)

Donaties
Iedereen kan zijn of haar donatie voor de Pre Ride for the Roses storten op rekeningnummer 31.58.14.330 van FloraHolland vestiging Eelde, t.n.v. Pre Ride for the Roses. Voor meer informatie over sponsoring/donaties kunt u bellen met Mark Breugem, telefoon 050 309 72 70.


---