Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Indrukwekkend oorlogsdagboek '1260 verloren dagen' verschenen

In de jaren 1942-1945 werd Lucas Oldhoff (sergeant waarnemer bij de Marine Luchtvaart Dienst) gevangen gehouden in verschillende Japanse kampen. Zijn ervaringen, indrukken en gedachten in die periode noteerde Oldhoff in een klein schriftje, geschreven met een potloodje dat hij verborgen hield in een sigaret. Ondanks deporaties naar verschillende kampen, barre weersomstandigheden en de strenge controles van de kampbewakers doorstond het dagboekje de oorlogsjaren redelijk ongeschonden. Dit indrukwekkende verslag is nu uitgebracht in boekvorm onder de titel 1260 verloren dagen.

De redactie (o.l.v. Beno Hofman en Maaike Borst) geeft in het boek achtergrondinformatie over de gebeurtenissen in Azië in WOII; de rol van Japan en de slachtoffers onder de Nederlandse en Indonesische bevolking. De uitgave is geïllustreerd met foto's en authentieke dagboekfragmenten.

1260 verloren dagen - krijgsgevangenschap in Japan is vanaf 19 augustus a.s. in de boekhandel verkrijgbaar. Verkoopprijs: ¤18,50 - 112 Pag. - ISBN: 90 77548 27 0 - In Boekvorm Uitgevers BV, Assen - www.inboekvorm.nl.


---



Ingezonden persbericht