Ingezonden persbericht


PERS UITNODIGING

19-21 AUGUSTUS 2005

Bregenz Zomer operafestival op het meer

Ieder jaar biedt het Bregenz festival een zomerseizoen vol concerten en opera's in dit charmante stadje aan de oostelijke kant van het bodenmeer, één van de grootste meren van Europa, omringd door bergen en gevoed door de smeltende sneeuw van alpenweiden en gletsjers. Het festival is het grootste jaarlijkse evenement in Bregenz en speciaal hiervoor heeft de stad een groot podium gebouwd over het deel van het meer dat grenst aan het operagebouw. De adembenemende natuurlijke omgeving van het podium in het meer maakt dat het één van de meest dramatische voorstellingsplaatsen ter wereld is.

Opera: Il Trovatore - Giuseppe Verdi

Romantische liefde, dodelijke afgunst en een allesoverheersende wraakzucht- dit zijn de elementen van het drama van Giuseppe Verdi's opera "Il Trovatore", die de opera op het drijvende poduim in 2005/2006 zal zijn.

Giuseppe Verdi's "Il Trovatore" gaat over 2 mannen die elkaars rivalen zijn: graaf Luna en de troubadour en rebel Manrico. De twee mannen zijn niet alleen politieke vijanden, ze wedrijven ook met elkaar om de liefde van gravin Leonore.

PROGRAMMA BREGENZ FESTIVAL 19 - 21 augustus 2005

19 augustus 2005
Vluchten van Amsterdam naar Zurich, en transfer naar St Gallen. Verblijf in Hotel Einstein. Aansluitend een stadsbezichtiging van St Gallen met de kathedraal en de kloosterbibliotheek. Diner.

20 augustus
Bezoek aan de stad Konstanz, aansluitend een boottocht naar het eiland Reichenau met haar drie kerken die op allen op de Unesco Wereld-erfgoedlijst staan. Aansluitend een bezoek aan het eiland Mainau, een prachtig voorbeeld van Zuidduitse barokarchitectuur. Aansluitend transfer naar Bregenz. Diner op het festivalterrein en 21:00 uur de voorstelling Il Travatore.

21 augustus
Vlucht naar Nederland

Hotel gegevens:

Hotel Einstein- CH 9001 St. Gallen - Berneggstrasse 2 (im Klosterviertel)

Tel.+41 71 227 55 55 - Fax +41 71 227 55 77

Dresscode:
Tijdens de opera is het wel gepast om feestelijke kleding te dragen.

Bel voor meer informatie met Lieselot Ezerman van het International Festivals Bureau (IFB) via 020 530 23 55.

International Festivals Bureau (IFB, opgericht in 1963 in Duitsland) is al 40 jaar de grootste ticketleverancier van belangwekkende kunst- en cultuurevenementen. IFB maakt als label deel uit van de Seatem Group, waartoe ook Keith Prowse behoort. Keith Prowse is marktleider op het gebied van entertainment travel en verkoopt toegangskaarten voor evenementen, attracties, themaparken, shows, sportevenementen en excursies over de hele wereld. Voor informatie of reserveringen is IFB te bereiken via 020 -5302350