Nederlandse Spoorwegen 12 augustus 2005

Met Lowlands Camping-retour naar Lowlands Paradise

Vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2005. Nieuw: Lowlands Camping-retour voor festivalgangers

Het jaarlijkse Lowlands festival vindt dit jaar van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2005 plaats op het terrein van Walibi World in Biddinghuizen. De organisatie verwacht ruim 45.000 bezoekers en geeft het advies om met het openbaar vervoer te komen. NS zet extra (lange) treinen in en de organisatie rijdt vanaf de NS- stations 't Harde en Lelystad Centrum gratis pendelbussen naar het festivalterrein. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om met een speciaal Lowlands Camping-retour te reizen.

Nieuw: Lowlands Camping-retour
Voor de treinreis kun je dit jaar voor het eerst het Lowlands Camping-retour kopen. Met dit kaartje koop je in één keer zowel de heenreis als de terugreis. Het Lowlands Camping-retour is te koop bij de kaartautomaat met aanraakscherm (onder de knop "acties/evenementen"en dan kiezen voor Lowlands) of bij de NS-servicebalies. Je kunt kiezen uit een kaartje via station 't Harde of Lelystad Centrum. Het kaartje kan gekocht worden op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus. De terugreis kan dan gemaakt worden tot en met maandag 22 augustus. Voordeel is dat je met dit kaartje op de terugreis niet meer bij een kaartautomaat of balie in de rij hoeft te staan en het is ook nog voordeliger (je betaalt de prijs van een dagretour).

Extra treinen voor bezoekers van Lowlands
Lowlandsbezoekers uit de richting Amsterdam en Noord-Holland kunnen het beste met de trein naar Lelystad Centrum reizen. Bezoekers uit de overige richtingen reizen naar station 't Harde. Op zondag 21 en maandag 22 augustus rijden er extra treinen van 't Harde naar Amersfoort om Lowlandsbezoekers weer naar huis te brengen.
De organisatie rijdt een pendeldienst tussen de stations 't Harde en Lelystad Centrum en het festivalterrein.

Service en informatie
NS richt het parkeerterrein bij station 't Harde in als een volwaardig NS-station, met een NS- servicepunt met pinautomaat en andere stationsfaciliteiten. Op de stations 't Harde en Lelystad Centrum zijn alle festivaldagen extra NS-medewerkers aanwezig om service en informatie te geven.

Meer informatie

· www.ns.nl (hier is ook de speciale Lowlandsfolder te down-loaden)
· 0900-1475 ( 0,35 p.m.)

Noot aan de redactie