Gemeente Amsterdam

Beschilderen containers

Opening van Art-on-a-BOX door Mark van der Horst

16 augustus 2005
---
Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam De Amsterdamse havenwethouder en loco-burgemeester Mark van der Horst opent op vrijdagochtend 19 augustus op de Piet Heinkade vóór de Passenger Terminal Amsterdam het kunstcontainerproject ART-on-a-BOX.

De Amsterdamse kunstenaar Hugo Kaagman, bekend om zijn moderne toepassingen van Delfts blauw, beschildert tijdens Sail een grote (40-voets-)container temidden van het massale publiek.

Zodra de container gereed is, wordt hij gewoon gebruikt voor transport. De container zal ook worden tentoongesteld in openbare ruimtes , musea en op beurzen.

Eigenzinnig

Dit is de eerste container in een serie van 12, waarvan er elke vier maanden één door een Amsterdamse kunstenaar wordt beschilderd.

Vervolgens worden de containers in roulatie gebracht. Op deze manier wil Van der Horst, samen met enkele havenbedrijven, meer bekendheid geven aan de nieuw verworven status van Amsterdam als containerhaven. Tegelijkertijd biedt het project de mogelijkheid om Amsterdam als eigenzinnige, creatieve stad wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Mini-containers

Van elke kunstcontainer worden door Koninklijke Tichelaar uit Makkum 500 met de hand beschilderde keramische mini-exemplaren gemaakt (Majolica-techniek). De sponsoren zullen deze mini-exemplaren als collector´s items verspreiden onder hun relaties binnen en buiten Europa.

Het project is te volgen via een speciale website: www.art-on-a-box.com.

Sponsors

ART-on-a-BOX wordt gesponsord door: het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam, Ter Haak Group/CCA Containers, Ceres Paragon Terminal, Amports en Oram.

Op deze pagina Eigenzinnig Mini-containers Sponsors Zie ook Meer over SAIL