Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 augustus 2005


Laren - insluiping

Klaarlichte dag en de bewoners zijn in de tuin bezig; een scenario dat we bij goed weer vaker tegen komen. Dat vervolgens het dievengilde de woning binnensluipt en geld of andere waardevolle spullen steelt, komt steeds vaker voor ! Donderdagochtend werd een gezin aan de Deventerweg de dupe. De diefstal moet tussen 10.00 en 11.30 uur gepleegd zijn en de dieven hebben het hele huis doorzocht. In ieder geval werden er bankpassen gestolen. De politie waarschuwt vooral bewoners van het buitengebied alert te zijn op dergelijke praktijken !


Zutphen/Harfsen - glaasje teveel op


Bij een alcoholcontrole aan de Kanonsdijk werd vrijdagochtend omstreeks 00.50 uur een 35-jarige Zutphenaar gecontroleerd. De blaastest op straat gaf aan, dat hij in de foute zone zat en op het politiebureau blies de automobilist 1.0 promille. De man had in het geheel niet mogen rijden want zijn rijbewijs was ingevorderd. Ook bleek hij nog voor 500 euro aan boetes te moeten betalen. Dit bedrag kon hij betalen, waarna hij met een proces-verbaal voor de andere feiten het politiebureau kon verlaten.
De andere gecontroleerde bestuurders (20) bleken niet gedronken te hebben.


Ook in Harfsen werd een automobilist bekeurd voor het rijden onder invloed . Agenten controleerden vrijdagochtend omstreeks 02.00 uur een 53-jarige inwoner uit Laren (gld) op de Lochemseweg. De man blies op het politiebureau 1.2 promille. Hij heeft een bekeuring en een rijverbod gekregen.


Zutphen - brandstichtingen

De brandweer heeft vrijdagochtend omstreeks 02.45 uur op de Ruys de Beerenbrouck-straat en de Troelstralaan in actie moeten komen omdat vandalen er twee fietsen in brand hadden gestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Zutphen/Lochem/Joppe/ Klarenbeek - diverse controles
De politie heeft donderdag op diverse locaties verkeerscontroles gehouden. Zo werd in Zutphen ondermeer op de Verlengde Ooyerhoekseweg op sluipverkeer gelet, dat daar de gesloten verklaring negeerde. Twee automobilisten kregen een bekeuring. Verder kreeg één bestuurder een boete om de zijruiten beplakt waren en twee bestuurder bleken geen gordel te dragen.


Bij school de Achtsprong aan de Emmerikseweg werd 's morgens vroeg opvallend toezicht gehouden bij de verkeersbrigadiers. Iedereen hield zich netjes aan de regels.


Op de Larenseweg en Albert Hanweg in Lochem kregen 20 bestuurders een boete voor onder meer het niet dragen van de autogordel, een lekke uitlaat en te hard rijden.
Aan de Joppelaan in Joppe kregen 4 bestuurders een bekeuring omdat zij hun gordel niet droegen.


Aan de Polveensweg in Klarenbeek werd op overschrijding van de snelheid gelet. Klachten over het rijgedrag van automobilisten waren de reden voor deze controle. Van de 130 passanten reden er 12 harder dan de toegestane 60 km per uur en de hoogst gemeten snelheid was 97 km !


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --