Eemland zuid 10.00 uur

Utrecht 19-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Teveel alcohol genuttigd

AMERSFOORT Een 22-jarige autobestuurder uit Amersfoort trok vrijdag rond 02.45 uur de aandacht van surveillerende agenten toen deze op de Molenstraat met een controle bezig waren. Hij negeerde namelijk een stopteken. In eerste instantie wist de Amersfoorter zijn auto te keren en weg te rijden. Luttele minuten later zagen de agenten hem echter op het Parnaskruid rijden. Hij werd staande gehouden en gecontroleerd. De man had teveel alcohol gedronken (300 ug/l). Dit resulteerde in een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal. Ook kreeg de man een proces-verbaal voor het negeren van een stopteken.

Overval op horecagelegenheid

AMERSFOORT Een horecagelegenheid aan de Bergenboulevard is donderdag rond 13.30 uur overvallen. Een medewerker van de zaak werd toen plotseling geconfronteerd met twee mannen, die beiden een helm op hadden. Onder bedreiging van een vuurwapen en steekwapen werd de man gedwongen geld af te staan. Vervolgens vertrok het tweetal op een gele bromfiets. De politie startte nog een zoektocht in de wijk Vathorst, maar dat leverde helaas niets op.
Getuigen die iets gezien hebben van de overval of de gele bromfiets met de mannen gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.