Politie Hollands Midden

Datum: 19 augustus 2005

Noordwijk Politie vordert rijbewijs in De politie controleerde op donderdag 18 augustus rond 23.30 uur op de Duinweg een 34-jarige automobilist uit Radom (Polen). De agenten stelden vast dat de man gedronken had en hielden hem aan. Aan het politiebureau weigerde de verdachte verder mee te werken aan de ademanalyse of bloedproef. De politie vorderde daarop het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.

Noordwijk Aanhoudingen voor vernielingen De politie hield op vrijdag 19 augustus rond 02.00 uur op het Pikeplein vijf jongeren aan. De jongeren waren baldadig en vernielzuchtig en hadden op de rotonde van het Pikeplein coniferen uit de grond getrokken, op de Oude Zeeweg een brievenbus uit een tuin weggehaald en vermoedelijk in deze omgeving ook nog ruitenwissers van geparkeerde auto's vernield. Dit laatste is nog niet door de politie vastgesteld. Getuigen spraken er echter wel over. Dankzij deze getuigen konden de jongeren in de kraag worden gevat. Zij belden de politie en volgden het vernielzuchtige vijftal. De verdachten zijn ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Sassenheim Inbraak in winkel

In een winkel aan de Hoofdstraat is vrijdagochtend 19 augustus ingebroken. Omstreeks 03.40 uur ging het inbraakalarm af. Een etalageruit was ingeslagen om binnen te komen. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

Oegstgeest Mishandeling in lijnbus De politie hield op donderdag 18 augustus rond 17.50 uur op de Gerberalaan een 29-jarige man uit Leiden aan. De man was met nog twee onbekende mannen op de Irislaan een lijnbus ontvlucht. De chauffeur zette de bus stil wegens door de mannen veroorzaakte wanordelijkheden. Tijdens de rit van Noordwijk naar Leiden waren ze luidruchtig en scandeerden racistische en seksistische teksten. Een 33-jarige man die op de Haaswijklaan instapte moest het vervolgens ontgelden. Hij werd aangevlogen en kreeg klappen en schoppen. Dit deed de deur dicht voor de chauffeur, zette de bus stil en riep de hulp van de politie in. Het drietal wachtte daar niet op en wist toch uit de afgesloten bus weg te komen. Na een korte zoekactie werd één van de mannen aangehouden. Hij ontkent echter alle betrokkenheid en zegt juist ingegrepen te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek. Naar de twee andere mannen wordt gezocht.

Leiden Aanrijding tussen twee fietsers

Donderdag 18 augustus omstreeks 16.10 uur vond op de Oude Singel een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een 52-jarige man uit Leiden fietste over de Oude Singel toen een 18-jarige plaatsgenoot plotseling tussen twee geparkeerde auto's vandaan de weg opreed. De 18-jarige fietser zag de andere over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De 52-jarige man kwam ten val en werd met onder andere rugletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhoudingen na diefstal bierfust

De politie heeft donderdagavond 18 augustus een 25-jarige man uit Leiden en een 29-jarige man uit Rijnsburg aangehouden op verdenking van het plegen van een winkeldiefstal. De mannen wilden een supermarkt aan het Diamantplein verlaten zonder een bierfust te betalen. Een medewerkster zag de mannen bij de schappen de bierfust in een rugzak doen en heeft gelijk hierop een collega van een naastgelegen winkel ingeseind. Bij het afrekenen van enkele producten zag de medewerkster de bierfust niet op de band liggen en sprak de mannen hierop aan. De mannen renden weg, maar werden achterna gezeten door de ingeseinde collega. Deze kwam met de bierfust terug welke de mannen hadden teruggegeven. De mannen zijn daarna weer weggerend. De inmiddels gealarmeerde politie heeft op basis van de opgegeven signalementen de verdachten kort daarop aangehouden op de Granaathof.

Leiderdorp Fietser onderuit

Een 51-jarige fietser uit Leiden is donderdag 18 augustus even voor 17.30 uur door nog onbekende oorzaak onderuit gegaan op de Zijldijk ter hoogte van de Spanjaardsbrug. De Leidenaar liep letsel op in zijn gezicht en werd overgebracht naar het LUMC.

Alphen a/d Rijn Onder invloed rijden De politie hield vrijdagnacht 19 augustus twee automobilisten aan waarvan na een 1e controle bleek dat zij te veel hadden gedronken. Rond 01.30 uur controleerde de politie op de Oudshoornseweg een 24-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 320 ug/l. Een 38-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd rond 03.25 uur op de Lijsterlaan gecontroleerd. Hij kwam tot 815 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Beide automobilisten kregen een proces-verbaal. Van de 38-jarige man werd ook het rijbewijs ingevorderd.

Alphen a/d Rijn Bromfiets rijdt tegen auto Een bromfietser uit Alphen aan den Rijn, leeftijd nog niet bekend, reed vrijdag 19 augustus rond 06.20 uur met hoge snelheid tegen een auto die bestuurd werd door een 39-jarige man uit Hilversum. De aanrijding gebeurde op de kruising Prins Bernhardlaan met de Tolstraat. De automobilist kwam uit de Tolstraat maar kreeg door het rijgedrag van de bromfietser, getuigen spraken over levensgevaarlijk rijden, geen tijd om te stoppen of hem te ontwijken. Plotseling was de bromfietser er. Bij de aanrijding raakte de bromfietser aan zijn gezicht gewond. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de technische staat van de bromfiets.

Alphen a/d Rijn Man rijdt in op jongeren

Een 26-jarige Alphenaar is donderdagavond 18 augustus bij het Topaasplantsoen op een groep jongeren ingereden. De bestuurder stopte op het laatste moment. Een aantal jongeren moest wegspringen om niet te worden aangereden door de man. De jongeren zaten op een bankje bij het basketbalveld toen de man kwam aangereden over het veld heen. Nadat de jongeren waren weggesprongen stapte de bestuurder uit. Als reactie kreeg hij van één van de jongeren een duw waardoor hij viel. De jongeren wisten te voorkomen dat de bestuurder weer weg zou rijden. De buurtbeheerder pakte de autosleutels af van de bestuurder in afwachting van de komst van de politie. De politie heeft de bestuurder aangehouden. Volgens de verdachte treitert de groep jongeren zijn familie al geruime tijd. De politie stelt een onderzoek in en heeft al enkele aangiftes opgenomen. Getuigen moeten nog worden gehoord.

Boskoop Aanhouding voor winkeldiefstal Een 64-jarige man uit Boskoop pleegde op donderdag 18 augustus rond 16.40 uur een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Puttelaan. Medewerkers zagen dat de man luchtverfrisser in zijn broekzak stopte en zonder te betalen de kassa's passeerde. Hij werd door de medewerkers in afwachting van de politie vastgehouden. De man kreeg een proces-verbaal.

Reeuwijk Vrouw steelt krant Een 51-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel pleegde donderdag 18 augustus rond 15.50 uur een winkeldiefstal bij een drogisterij aan de Mierakker. Bij het verlaten van de winkel nam ze uit de buiten geplaatste krantenstandaard de Goudse Courant weg zonder deze te betalen. Dit werd gezien door een getuige die de winkelier op de hoogste stelde. Deze sprak de vrouw aan en schakelde de politie in. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Gouda Auto rijdt over been meisje Op de Ganzenburg deed zich donderdag 18 augustus rond 18.50 uur een ongeval voor waarbij een 3-jarig meisje uit Gouda beenletsel opliep. Het meisje liep achter een bestelbusje langs dat op dat moment door de 37-jarige bestuurder uit Gouda in z'n achteruit werd gezet om uit een parkeerplek te rijden. Bij deze manoeuvre werd over een been van het meisje gereden. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Politie pakt man op voor openbare dronkenschap De politie hield donderdag 18 augustus rond 16.45 uur op de Markt een 39-jarige man uit Gouda aan. De man was dronken en lag zijn roes op de openbare weg uit te slapen. Voorbijgangers stoorden zich aan zijn gedrag. De politie sommeerde de moeilijk wakker te krijgen man om te vertrekken. Dit deed hij niet waarna de agenten besloten hem aan te houden en mee te nemen. Ter ontnuchtering werd hij in het politiebureau opgehouden. Aan het einde van de avond mocht hij weer vertrekken met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap op zak.

Gouda Inbraak in winkel

In de vroege ochtend van vrijdag 19 augustus is ingebroken in een winkel aan de Hoge Gouwe. Even na 06.00 uur werd een omwonende wakker door een klap. De man nam poolshoogte en zag een man bij de winkelruit staan en een kledingstuk wegnemen. Hierna reed de inbreker weg op een scooter in de richting van Peperstraat. De etalageruit bleek ingeslagen te zijn.

Gouda Bejaarde man beroofd in woning

Een 94-jarige Gouwenaar is donderdag 18 augustus tussen 13.20 en 14.15 uur in zijn woning aan de Bosboom Toussaintkade beroofd. De Gouwenaar liep omstreeks 13.20 uur terug naar zijn woning en zag bij de portiekdeur een meisje en een man staan. Het meisje hielp de Gouwenaar met zijn boodschappen en liep daarbij mee de woning in. Kort daarop stond opeens ook de man in de woning. Het meisje en de man hebben de woning doorzocht en namen een geldbedrag mee. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden bij de politie via het algemene politienummer 0900 - 8844. Het betreft een blank meisje van ongeveer 17 jaar, zwart/donker gekleed. De man is fors (1.90m), heeft een getinte of zon gebruinde huidskleur, kort zwart haar, een wit overhemd en beige broek.

---------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --