AutoRai

Print

Prijsverlaging voor Mazda MPV CiTD Active

(19-8-2005)
Mazda heeft de allerlaatste MPV CiTD modellen fors in prijs verlaagd. Met de komst van de nieuwe Mazda5 is de productie van de MPV gestopt. Het afscheid wordt gevierd met een prijsverlaging van 4.000,- euro op de meest populaire uitvoering, de MPV 2.0 liter CiTD Active. Door deze actie daalt de prijs van de MPV CiTD Active van ⬠38.950,- naar ⬠34.950,-. In totaal zijn er nog 67 modellen beschikbaar, dus liefhebbers zullen snel moeten handelen. Mazdaâs MPV is altijd een voorbeeld geweest van een succesvol compromis tussen een personenauto, afmetingen, functionaliteit en design, met als resultaat een atletische en sterke verschijning in een solide uitvoering.

Zeszits Active versie
De Active uitvoering van de MPV kent een 2+2+2 stoelindeling met twee captainchairs op de eerste zitrij, twee captainchairs op de tweede zitrij en een Karakuri-bank op de derde zitrij. De stoel van de voorpassagier kan volledig achterover worden geklapt en als bed dienen. De stoelen van de tweede zitrij van de Active kunnen in de lengterichting verschoven worden en beschikken allemaal over een verstelbare rugleuning. Bovendien schuift de rechterstoel zijwaarts, zodat de bank op de derde rij gemakkelijker bereikbaar is. Beide stoelen van de tweede zitrij kunnen verwijderd worden of plat op hun zitkussen gevouwen worden, zodat ze horizontale tafeltjes vormen voor extra functionaliteit.

Dankzij Mazdaâs unieke Karakuri systeem kan de bank op de derde rij moeiteloos in de vloer opgeborgen worden en even gemakkelijk weer worden uitgeklapt. Met alle stoelen omhoog biedt de Mazda MPV Active een ruim bagagevolume van 405 liter. Als de derde zitrij is opgevouwen is er achterin een bagageruimte van 866 liter, terwijl nog altijd vier personen plaats kunnen nemen. Met de derde rij opgeborgen en de tweede rij verwijderd bedraagt het laadvolume maar liefst 1600 liter.

2.0 liter CiTD common rail diesel
De common rail turbodiesel motor heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en levert een maximaal koppel van 310 Nm bij niet meer dan 2000 t/min. Daarmee accelereert de Mazda MPV naar een topsnelheid van 176 km/u en levert een gecombineerd brandstofverbruik van 7,1 liter per 100 km. De 2.0 liter CiTD zorgt voor een superieure balans tussen vermogen, snelheid en het voor een diesel zo belangrijke koppel, met enorm veel rijplezier, een laag brandstofverbruik en lage emissies.