Gemeente Utrecht

SCHRIFTELIJKE VRAGEN inzake camping De Berekuil

90 Vragen van de heer P. Jansen
(ingekomen 19 augustus 2005)

In het UN van 19 augustus wordt onder de kop "Tentjes nog steeds welkom op de Berekuil" bericht dat de eigenaar verwacht dat de gemeente dit najaar het licht op groen zet voor de realisatie van 100 recreatiehuisjes, 20 blokhutten en 20 appartementen. Er blijft dan 1,8 hectare over voor campingtoerisme: uitsluitend campers en caravans. Dat de eigenaar van de camping liever vandaag dan morgen zijn terrein ombouwt tot een chaletpark is geen geheim: dat is zeer lucratief, omdat het -ook bij verhuur- volop mogelijkheden biedt om mensen die voor korte tijd huisvesting in Utrecht nodig hebben binnen te halen. Deze activiteit heeft echter niets met een camping van doen, staat op gespannen voet met de ecologische functie van het park en een recreatiebestemming. De gemeenteraad heeft in het verleden bij herhaling uitgesproken dat met alle middelen voorkomen moet worden dat De Berekuil nog verder afglijdt naar een verkapte woonwijk. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Voordorp-Voorveldse Polder zijn op dit punt -dachten wij- ook al de nodige waarborgen ingebouwd.

Naar aanleiding hiervan hebben wij de volgende vragen:


1. Wat klopt er van het bericht in het UN? Indien het bericht geheel of gedeeltelijk klopt: hoe is het mogelijk dat het College bereid is om te onderhandelen over een functie van het terrein die op gespannen voert staat met onze beleidsdoelstellingen?


2. Wat zijn de mogelijkheden om af te dwingen dat op De Berekuil ook in de toekomst tenten welkom blijven?


3. Wat voor mogelijkheden heeft de gemeente om voor eens en voor altijd af te dwingen dat een zo groot mogelijk deel van de camping voor toer/trekkersplaatsen bestemd blijft (bv. een verplichte wintersluiting)?

---- --