Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 19-08-2005

Motorrijder overleden na aanrijding
COEVORDEN Donderdagavond is een 33-jarige man uit Barger Compascuum overleden aan de gevolgen van het letsel, dat hij eerder die dag had bekomen bij een aanrijding.
De man reed donderdagmiddag net na half twee met zijn motor over de Europaweg richting Coevorden. Ter hoogte van Padhuis haalde de man enkele voor hem rijdende autos in. Op het moment dat hij bezig was de voorste auto in te halen, sloeg deze linksaf. De motorrijder botste vol tegen de linkerzijkant van de auto. De man bekwam daarbij ernstig letsel en werd met de traumaheli overgebracht naar het UMCG te Groningen, alwaar hij in de loop van de avond aan zijn verwondingen is overleden. De bestuurder van de auto, een 37-jarige inwoner van Sleen kwam met de schrik vrij. Een 6-jarig dochtertje dat in de auto zat, is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. (05-1714873)

Politie houdt bestuurders aan
MEPPEL De politie in Meppel heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige man uit Meppel aangehouden. De man werd gecontroleerd op het Zuideinde. Bij de controle bleek dat de man reed, terwijl hij nog een rij-ontzegging had van een half jaar. Tevens wordt de man er van verdacht te hebben gereden, terwijl hij onder invloed van drugs verkeerde. Om dit vast te stellen is van hem een bloedproef genomen. (05-171610)

GIETEN Bij een controle op de N34 heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen aangehouden. De bestuurder van de gecontroleerde auto, een 25-jarige inwoner van Emmen, wordt er van verdacht te hebben gereden onder invloed van drugs. Van hem is een bloedproef genomen. Zijn 20-jarige passagier uit Emmer Compascuum was in het bezit van XTC en speed. Ook in de auto werden enkele zakjes met vermoedelijk drugs aangetroffen. Beide mannen zijn ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet. (05-171604)

Winkeldief, net op vrije voeten, aangehouden
ASSEN Op aanwijzing van het winkelpersoneel van een zaak aan het Koopmansplein, werd donderdagmiddag een 26-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man was betrapt bij het stelen van twee dekbedden, met een waarde van ongeveer 250 euro. De man is ingesloten en in verzekering gesteld, omdat hij een dag eerder ook al was aangehouden voor het plegen van een inbraak. Hij zal worden voorgeleid aan de officier van justitie. (05-171481)

Man aangehouden na belediging
HOOGEVEEN Op de Hoofdstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een 26-jarige inwoner van Seedorf (D) aangehouden. De man schold juist passerende politieagenten uit. Toen de agenten hem daarop aanspraken gedroeg de man zich zo agressief, dat hij gepepperd moest worden om hem te kunnen aanhouden. Omdat de man militair was, is hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. (05-171605)

Dronken man door politie aangehouden
EMMEN Donderdagmiddag heeft de politie in Emmen een 42-jarige man uit die plaats aangehouden. De man verkeerde onder invloed van drank en viel daarbij bezoekers en voorbijgangers van het parkje aan de Meerstraat lastig. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (05-171504)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.