Politie Groningen

Persberichten vrijdag 19 augustus 2005

Provincie Groningen 19-08-2005 -

Kornhorn: man raakt rijbewijs kwijt
Donderdagmiddag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige man uit Zwaagwesteinde. De man werd op de Pronvinciale weg gelaserd met een snelheid van 117 km/uur, terwijl daar een maximum snelheid geldt van 60 km/uur. Hierop is de man staande gehouden om zijn rijbewijs te vorderen. Omdat de Westeinder zijn rijbewijs niet bij zich had, is de auto in bewaring genomen. De verdachte krijgt de auto pas weer mee als hij zijn rijbewijs inlevert. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: jongen ingerekend voor bedreiging agenten
De politie heeft donderdagavond op de Van der Duijn van Maasdamweg in Hoogezand een 15-jarige jongen uit Enschede aangehouden voor bedreiging. Agenten zagen tijdens surveillance twee jongens op een minibike op de openbare weg rijden. Omdat dit niet is toegestaan, namen agenten de minibike in beslag. De inmiddels toegesnelde eigenaar van de bike, de jongen uit Enschede, was het niet eens met deze inbeslagname en bedreigde de agenten met woorden. Hierop hebben zij de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: twee mannen gewond na ruzie
Donderdagavond kreeg de politie melding van een ruzie aan de Biessumerwaard in Delfzijl. Bleek dat een 53-jarige man uit Delfzijl het aan de stok kreeg met twee 19-jarige Delfzijlsters op een scooter. Na een flinke woordenwisseling escaleerde de situatie in duw- en trekwerk en hierop alarmeerde een omstander de politie. Zowel de 53-jarige man als een van de 19-jarige mannen raakte gewond. De politie maakt rapportage van dit voorval.

Gemeente Winsum: politie surveilleert op binnenwateren
Donderdag heeft de politie een controle gehouden op het Winsumerdiep en het Reitdiep in de gemeente Winsum. Agenten controleerden een een tiental vissers. Zij hadden alle zaken in orde. Ook kregen zij voor deze controle complimenten van met name watersporters die zich ergerden aan de snelle motorboten. Een man uit Winsum kreeg een bekeuring, omdat hij zichtbaar sneller vaarde dan de toegestane maximum snelheid van 6 km/uur.

Veendam: man valt van fiets
Een 74-jarige man uit Veendam viel donderdagavond aan het Beneden Oosterdiep van zijn fiets. De man bleef op straat liggen. De ambulancedienst verleende eerste hulp. De man is met lichte verwondingen aan zijn been per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Wat de oorzaak is van zijn, is onbekend. De politie maakt rapportage op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 535, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Spijk, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 185, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 137 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Ter Apelkanaal, A.G. Wildervanckweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1210, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Er volgen nog enkele berichten