ChristenUnie


Vragen over de vuurtoren bij Ouddorp vrijdag 19 augustus 2005 - 10:20

Vuurtoren Ouddorp Vragen van de leden Gerkens (SP) en Slob (ChristenUnie) aan de minister van Verkeer en Waterstaat over de vuurtoren bij Ouddorp.

1. Kunt u aangeven wat de redenen zijn om te overwegen de vuurtoren bij Ouddorp onbemand te maken?1)

2. Kunt u aangeven wat uw beleid is omtrent de bemensing van de vuurtorens in Nederland? Kunt u per vuurtoren aangeven hoe u de toekomst hiervan ziet?

3. Wat is uw mening over de opvatting van de burgemeester van gemeente Goedereede dat de bemensing van de vuurtoren extra veiligheid geeft en dit verdwijnt indien de toren ontmenst wordt?
4. Bent u er van op de hoogte dat de Brouwersdam een enorm surfgebied is en dat Goeree jaarlijks 2,5 miljoen toeristische overnachtingen heeft? Erkent u dat de vuurtoren naast voor de scheepvaart ook een belangrijke functie heeft voor deze recreanten en dat hun veiligheid mede gediend kan worden door visuele waarnemingen vanuit de vuurtoren? Zo neen, waarom niet?

5. Wat is uw mening over het standpunt van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij dat aanvullende waarnemingen vanaf de vuurtoren heel belangrijk zijn om bij reddingsacties snel ter plaatse te kunnen zijn?

6. Deelt u de mening dat indien de toren ontmenst wordt er minder veiligheid geboden kan worden? Zo ja, wat voor maatregelen gaat u nemen om deze veiligheid niet te verminderen? Zo neen, waarom niet?

7. Bent u bereid te voorkomen dat de vuurtoren bij Ouddorp ontmenst wordt? Zo neen, waarom niet?


1) www.flakkeenieuws.nl

---