Gemeente Doesburg


week 32-2005

Rubriek Nieuws uit het stadhuis, plaatsing d.d. 10 augustus 2005, week 32.

BOUWEN EN WONEN
Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 01-08-2005 Potsmaat 59 : plaatsen van een erfafscheiding

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:

* 01-08-2005 Meipoortstraat 32 : het vergroten van een garage (stallingsruimte)

* 02-08-2005 Bergstraat 49 : het gedeeltelijk vergroten van de woning

* 02-08-2005 Beumerskamp 4 : het gedeeltelijk vergroten van de berging

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstandscommissie te Doetinchem
De eerstvolgende zitting van de welstandscommissie is gepland op maandag 15 augustus 2005 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362). Ook is deze dan te vinden op de website van deze gemeente www.doesburg.nl.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de welstandscommissie is gepland op dinsdag 23 augustus 2005 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de welstandscommissie worden voorgelegd. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362). Ook is deze dan te vinden op de website van deze gemeente www.doesburg.nl.

Vrijstellingsprocedure Prins Hendrikstraat 70
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te hebben verleend voor de duur van maximaal 5 jaar ten behoeve van het in gebruik nemen van de woning aan de Prins Hendrikstraat 70 in Doesburg voor kantoordoeleinden. Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan Uitbreidingsplan Doesburg 1955 ten aanzien van het gebruik. Het perceel heeft de bestemming Half gesloten bebouwing A. Binnen deze bestemming is geen aan huis gebonden beroep of bedrijf toegestaan.

Tegen dit besluit kan binnen zes weken na bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Dit bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Tegelijkertijd kunt u de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM te Arnhem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op uw belangen, dat vereist.

OVERIGE VERGUNNINGEN
Kapvergunningen
De volgende kapaanvragen zijn ontvangen en liggen ter inzage:
* Hyacinthstraat 9 : een notenboom, ontvangen 29 juli;
* Molengaarde 3 : een treurwilg, een berk, een acacia , een kerspruim en een es,

* ntvangen 2 augustus;

Voor de volgende boom is een kapvergunning verleend : Particuliere boom

* Potsmaat 130 : een berk (Betula pendula) zonder herplantplicht, verzonden 4 augustus;

Aanvraag stookvergunningen
De volgende aanvraag om een stookvergunning is ontvangen op:
* 18-07-2005 Eekstraat 4 :Het stoken van snoeihout van meidoornhagen, 2x per jaar, gedurende 3 jaar

Alle genoemde meldingen, aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij de sector Milieu, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (0313-481324).

OVERIGE MEDEDELINGEN
Het College van B&W heeft d.d. 3-8-2005 ingestemd met de melding van Priority Telecom om graafwerkzaamheden te verrichten in de Kraakselaan. Het betreft een vervanging van het bestaande kabelnet.