Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Oosterbeek - speedbootongeval: Oosterhouter gewond
Publicatiedatum: 19-8-2005 11:22:28

Een 33-jarige man uit Oosterhout (gemeente Nijmegen) is donderdagavond gewond geraakt bij een ongeval met een speedboot op de Rijn, bij Oosterbeek. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen was het ongeluk rond zes uur gebeurd, toen de Oosterhoutse schipper met zijn speedboot vanuit Arnhem richting Oosterbeek voer. Als gevolg van golfslag door een tegemoet varend schip zou de speedboot van de Oosterhouter enkele keren hoog boven het water uit zijn gekomen waardoor deze onbestuurbaar werd. De boot kwam vervolgens een talud langs de Rijn op zijn geschoten en halverwege tot stilstand zijn gekomen. Op dat moment waren er geen fietsers of voetgangers op het talud, waardoor er verder geen ongelukken waren ontstaan. De speedboot is door de Dienst Waterpolitie van het Korps landelijke Politiediensten in beslag genomen voor onderzoek. Door de technische recherche van de politie Gelderland-Midden zijn foto's gemaakt van de situatie. Bij de Oosterhoutse schipper is bloed afgenomen voor een bloedproef om te onderzoek of de man onder invloed van alcohol was tijdens het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Stroe - auto over de kop A1: bestuurder naar ziekenhuis
Publicatiedatum: 19-8-2005 11:21:35

Een 27-jarige automobiliste uit Amsterdam is donderdagavond met onder meer nekletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de A1 bij Stroe met zijn auto over de kop was geslagen. Het ongeluk gebeurde even voor half acht van Barneveld richting Apeldoorn. De Amsterdamse reed op dat moment op de linkerrijstrook, achter haar reed een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn. De Apeldoorner haalde de Amsterdamse op een gegeven moment rechts in. Op dat moment reed de vrouw echter ook naar de rechter rijstrook maar schrok van de manoeuvre van de Apeldoorner. In een schrikreactie en om een aanrijding te voorkomen stuurde de vrouw naar links waardoor ze de macht over het stuur verloor. Haar auto sloeg over de kop en kwam in de middenberm tot stilstand. De auto van het slachtoffer raakte zwaar beschadigd, de Apeldoorner mankeerde niets en had evenmin schade. Tegen de Apeldoorner wordt proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag. Volgens de politie was er bij de aanrijding geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - vrouw gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 19-8-2005 11:20:56

Bij een verkeersongeval tussen twee auto's op de Baron van Nagellstraat in Barneveld is donderdagmiddag een 26-jarige vrouw uit Almere gewond geraakt. De vrouw is met nekletsel naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede gebracht. Het ongeval gebeurde even voor vijf uur, toen een 20-jarige automobiliste uit Woudenberg over de parallelweg van de Baron van Nagellstraat reed, komende uit de richting van de Harsselaar. De vrouw merkte te laat op dat het verkeer voor haar afremde en botste achterop de auto van de vrouw uit Almere, die voor haar reed. Volgens de politie was er bij de aanrijding geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - mannen aangehouden bij passantenonderzoek
Publicatiedatum: 19-8-2005 11:19:51

De politie heeft donderdag in Oosterbeek twee mannen van beiden 29 jaar uit Zwolle aangehouden op verdenking van autodiefstal en/of heling. De twee vielen door de mand bij een passantenonderzoek op de Utrechtseweg in verband met een aanrandingszaak vorige week. Daarbij werden tientallen voorbijgangers ondervraagd of ze mogelijk getuige waren geweest. De twee Zwollenaren bleken in een auto te rijden waarvan het contactslot doorverbonden bleek te zijn, reden waarom ze werden aangehouden. Ook bleken ze geen papieren van de auto te kunnen overleggen. Het kenteken van de auto bleek inmiddels ongeldig te zijn verklaard. De beide Zwollenaren zijn voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - vrouwen opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 19-8-2005 11:17:17

Drie vrouwen uit Veenendaal zijn donderdagochtend door de Edese politie aangehouden op verdenking van meerdere winkeldiefstallen in de stad. Een vierde verdachte, eveneens een vrouw, had weten te ontkomen maar haar identiteit is inmiddels bekend. De drie, allen 34 jaar oud, liepen tegen de lamp bij een zaak aan het Bunschoterplein. Winkelpersoneel betrapte het trio toen het twee paar schoenen uit een zaak meenam zonder af te rekenen. Na een korte achtervolging konden de dames op de Driehoek worden aangehouden door de gewaarschuwde politie. Nader onderzoek leerde dat de vrouwen meerdere goederen in een geparkeerde auto hadden waarvan vermoed werd dat ze gestolen waren. De drie zijn na verhoor vrijgelaten. De vierde verdachte is ontboden om een verklaring af te komen leggen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 19-8-2005 11:16:42

Hieronder een overzicht van de donderdag gehouden verkeerscontroles door het verkeershandhavingsteam in het politiedistrict West-Veluwe Vallei:

- Op de Apeldoornseweg in Otterlo werd tussen 15.10 en 20.15 een snelheidscontrole gehouden. Van de ruim 2100 passanten reden er 50 te hard.

- In Barneveld werd tussen 15.30 en 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Burgemeester Kuntzelaan. Daarbij werden in totaal 17 bekeuringen uitgedeeld: 2 voor te hard rijden (175 passanten), 7 voor het rijden zonder gordel en 5 keer wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets. De overige bekeuringen waren voor andere verkeersovertredingen. De controle werd uitgevoerd op speciaal verzoek van buurtbewoners na klachten over de verkeersonveiligheid.
- Tussen 16.00 en 20.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg in Ederveen. Hierbij werden 32 van de ruim 3000 passanten geflitst nadat bleek dat ze te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid was 123 km/u terwijl op deze weg maximaal 80 gereden mag worden.

- Op de Hoofdstraat in Voorthuizen werd tussen 18.30 en 21.15 uur een snelheids- en gordelcontrole gehouden. Daarbij werden in totaal 10 bekeuringen uitgedeeld. Met behulp van de Lasergun werden 2 hardrijders betrapt, 7 automobilisten kregen een bon omdat ze geen gordel om hadden en tegen een bromfietser werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij op een opgevoerde brommer reed.
- Op de Apeldoornsestraat, eveneens in Voorthuizen werd tussen 14.10 en 18.10 uur een radarsnelheidscontrole gehouden. Dat leverde 37 overtredingen op onder 1480 passanten. Hoogst gemeten snelheid was 152 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606