Provincie Limburg

Provincie ondersteunt kennisuitwisselingsproject Limburgs bedrijfsleven

De Provincie Limburg ondersteunt een kennisuitwisselingsproject van de Limburgse Werkgevers Vereniging de zogenoemde High Level Group met een bijdrage van ruim 29.000 euro. In dit project leert een zevental toonaangevende Noord Limburgse bedrijven van elkaars bedrijfsstrategie, productiemethoden en marketing. Met het initiatief wordt de economische structuur en het concurrentievermogen van de betreffende ondernemingen versterkt. De ondernemers zullen de bevindingen in een slotconferentie delen met andere ondernemers. In het zuiden van Limburg is de LWV eerder dit jaar een dergelijk initiatief gestart.

Een zevental middelgrote bedrijven uit Noord Limburg zullen op directieniveau op gestructureerde wijze van elkaars strategie leren. Hiertoe zal eerst de bedrijfsstrategie in kaart gebracht worden. Dat gebeurt door deel te nemen aan de eerste fase van het project Strategisch innoveren dat gecoördineerd wordt door Merit (Universiteit Maastricht).

De High Level Group zal periodiek bijeen komen. Telkens vertelt één van de deelnemende directies over de strategische keuzes van zijn bedrijf. De andere groepsdeelnemers reageren daarop. Een deskundige van Fontys Hogeschool, Ton Schurgers (lector bedrijfskundig management MKB) is bij de bijeenkomsten aanwezig en brengt kennis in of geeft aan waar men voor aanvullende informatie of oplossing van een probleem terecht kan. De bijeenkomsten worden geleid door Murk Peutz, regiodirecteur Syntens. Syntens is het landelijke netwerk van innovatieadviseurs.

19-8-2005 11:25