Politie Zuid-Holland-Zuid

19/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-08-2005 - Persberichten District I

GEEN PAPIEREN
DORDRECHT Agenten hebben op de S.M. Hugo van Gijnweg in Dordrecht twee inzittenden van een auto aangehouden. Ze konden zich niet legitimeren en de bestuurder had geen rijbewijs bij zich. Op donderdagmorgen 18 augustus 2005 kwam de melding dat er twee mannen probeerden een schade aan hun voertuig te herstellen.
Even later zagen de agenten de auto en controleerden de twee mannen van 20 en 22 jaar uit Vlaardingen en Gouda die in het voertuig zaten.

EEND DOODGESLAGEN
ZWIJNDRECHT- Op 18 augustus rond 15.00 uur kwam een man naar het politiebureau met een visnet. In het visnet lag een dode eend. De dode eend zou volgens de getuige doodgeslagen zijn door een jongen die aan het vissen was. De politie ging met de getuige naar een water aan de Willem van Oranjelaan. Daar zat de 15-jarige visser uit Zwijndrecht nog te vissen. Hij is aangehouden voor dierenkwelling/vernieling. De jongen verklaarde dat tijdens het vissen zijn vispieper afging. Toen hij de vislijn binnenhaalde zaten er twee eenden aan de lijn. Een van de eenden kreeg de lijn om de nek waardoor zijn nek brak. De eend is door de dierenambulance opgehaald. Naar verhoor is de verdachte heengezonden.

VERKEERSOVERLAST NA ONGEVAL
DORDRECHT Het verkeer heeft veel last gehad van een ongeval op de brug. Het ongeval gebeurde op donderdagmiddag 18 augustus 2005 rond 15.50 uur op de brug van de N3 tussen Dordrecht en Papendrecht. Daar reed onder andere een 37-jarige automobilist uit Sliedrecht. Op dat moment gingen de rode waarschuwingslampen op de brug aan, een teken dat de brug binnen enkele momenten opengaat. Voor de 37-jarige remde een auto af. De autobestuurder uit Sliedrecht wilde toch nog de brug over en ging naar de linker rijstrook. Daar bedacht hij zich en remde hard. Op dat moment botste een auto achterop. Brandweermensen haalden het dak van de auto van de 37-jarige omdat deze klaagde over nek- en rugpijn. Uiteindelijk bracht een ambulance hem naar een ziekenhuis waar hij opgenomen is ter observatie. De andere autobestuurder, een 39-jarige man uit Rotterdam, ging voor onderzoek ook naar een ziekenhuis maar hij mocht weer naar huis. Na het ongeval kon er geen verkeer over de brug. Om ongeveer 17.15 uur gaf de politie de rijbanen weer vrij. Hierdoor ontstond veel verkeersoverlast en gaf de politie doorgaand verkeer het advies om te rijden via de rijksweg A16 naar de A15.

MISHANDELING
DORDRECHT- Op 19 augustus rond 00.30 uur gingen op de Taankade een 32-jarige man en een 28-jarige vrouw , beiden uit Dordrecht, met elkaar op de vuist. De man liep letsel op aan zijn hoofd waar diverse builen en schrammen te zien waren. De vrouw liep een blauw oog op, en had een zeer dik bovenbeen. Deze verwondingen waren van een eerder incident tussen de man de vrouw. De vrouw deed aangifte en de man is aangehouden.

INBRAAK IN WONING
DORDRECHT- Op de Houtend is ingebroken op 19 augustus tussen middernacht en 06.00 uur sochtends. De autosleutels, een portemonnee en een rijbewijs zijn verdwenen. Daarnaast is een Mercedes verdwenen. De politie stelt een onderzoek in. De inbrekers kwamen binnen door te flipperen, de voordeur zat niet op het nachtslot.