Ingezonden persbericht


Inleiding op "Tijd om de tong te slijpen".

Met de nieuwe wet die het "verheerlijken van terreur" gaat verbieden in het vooruitzicht, wordt al menig website-, weblog- en nieuwssite-moderator bijvoorbaat bang. Het lijkt erop dat de overheid maar "boe" hoeft te roepen om hen te doen laten overgaan tot (zelf)censuur. Schrijfster dezes hoopt meer mensen aan haar kant te vinden die niet uit zichzelf bijvoorbaat zich het zwijgen opleggen, en is bereid het tot een proefproces te laten komen. Daartoe dient mede de verspreiding van "Tijd om de tong te slijpen".

TIJD OM DE TONG TE SLIJPEN
(oftewel Exceptio Artis, vervolg deel 1)

Al geruime tijd zie ik het aankomen. We hebben de rappers van DHC gehad. Die zijn veroordeeld. Toen kwam er die kunstenaar, Jonas Staal. Hij hing foto's van Wilders aan lantaarnpalen, legde er bloemen en zette er kaarsjes onder, en hopla, Wilders diende een aanklacht in wegens bedreiging. Dat vervolgens bleek dat het hier om een hooguit wat bizarre vorm van kunst ging, deed er niet toe; De kunstenaar werd opgepakt en twee dagen verhoord, zijn huis doorzocht, en hij werd voorgeleid voor de Rechter Commissaris om zijn voorarrest te verlengen met tien dagen. Of hij de uitleg en foto's van de 'Geert Wilders Werken' van zijn website wilde halen, vroeg de RC hem. De kunstenaar weigerde, maar werd toch vrijgelaten met de garantie dat hem nog een dagvaarding wachtte wegens het bedreigen van een lid van de Staten Generaal. Daar staat een maximumstraf van 20 jaar op. Oeps.

Volgt nu het wetsvoorstel van Donner dat al sinds november 2004 in de pen zit. Het verbod op apologie. Maar wacht even. Daarvoor nog! Ja. Wilders deed nog eens aangifte; ditmaal tegen een rapgroep bestaande uit twee ondeugende jongens met een wel erg nare fantasie in de rap "De Kelder". Het ding even gedownload en ach, arme Wilders, hij moet het zeer ontgelden. Ze zullen hem "vastbinden met prikkeldraad" en zijn "tepels afsnijden" en hij "zou wensen dat hij nooit geboren was". Foei. Maar ach beste mensen, ze hebben inmiddels een excuusrap gemaakt en kom op, Wilders, een beetje olifantshuid kan geen kwaad. Maar nee, de aangifte blijft staan en Verdonk deed in het programma NOVA, de avond nadat ze er bij de Slavernijherdenking was uitgegooid, ook nog even een duit in het zakje. Wat ze ervan vond dat Wilders aangifte had gedaan, werd haar gevraagd. 'Groot gelijk heeft hij,' zei ze, en kondigde aan dit zelf ook te zullen doen. Of die rappers nu al opgepakt zijn? Geen idee. Niets meer van gehoord, zo gevaarlijk zijn ze. Net als ik.

Lees het hele artikel op: http://www.jokekaviaar.nl/exceptioartis.html#tong