Gemeente Amsterdam

SAIL: een heel weekend feest

Enjoy a world of friendships

18 augustus 2005

-
Djoe Lan Tan

SAIL feest dit weekend door met verrassende activiteiten. Het evenement met als thema; 'Enjoy a world of friendships' vindt plaats in de IJhaven en is nog tot en met 22 augustus te bezichtigen.

De tweede dag van SAIl mocht zich verheugen op prachtig weer, zo'n 400.000 bezoekers en een spectaculaire pieremachocheltocht. Ook voor de komende dagen staan leuke activiteiten op het programma. Iedere dag wordt om 22.00 uur afgesloten met een vuurwerkshow vanaf de Sumatrakade op Java-eiland.

Sail

Vrijdag 19 augustus

Vandaag gaat het varend erfgoed van Amsterdam naar de Zaanse Schans, de bemanning houdt een streetparade en de Sedov vaart de IJhaven binnen. Zie hier het volledige programma van 19 augustus.

Zaterdag 20 augustus

Het weekend begint met een kanotocht door de IJhaven. Daarnaast schilderen kunstenaars containers tot kleurige objecten en wordt de catamaran van het Prinses Beatrix Fonds ten doop gehouden. Maar er gebeurt meer op zaterdag 20 augustus.

Zondag 21 augustus

In de Bogortuin op Java-eiland is vandaag een interreligieuze viering: Blessing of the SAILs. Daarnaast kunt u de hele dag genieten van spectaculaire sporten en stunts in de haven: zondag 21 augustus.

Maandag 22 augustus

SAIL eindigt met de traditionele SAIL OUT parade op maandag 22 augustus.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen tot 12 jaar organiseert de afdeling Sport van stadsdeel Zeeburg tijdens SAIL diverse activiteiten op het Levantplein. Er zijn o.a. een klimwand en een springkussen aanwezig, maar er is nog veel meer te doen. De activiteiten vinden plaats van donderdag 18 augustus t/m zondag 21 augustus 2005 van 12.00 tot 18.00 uur.

Informatie

Voor uitgebreide informatie over het programma van vandaag en de komende dagen: klik hier. U kunt met vragen en/of opmerkingen ook telefonisch contact opnemen met Sail op: 020 - 509 18 36

Radio en tv

SAIL is ook live te volgen via webcams en radio en tv.

Achtergrond

Amsterdam is in augustus zes dagen lang een levende expositie van varend erfgoed en nautische rijkdom. Tijdens SAIL Amsterdam 2005 worden er ca. 20 Tall Ships alsmede 500 historische zeil- en motorboten in de Amsterdamse IJhaven verwacht. SAIL Tall Ships

Tall Ships

Net als bij de vorige SAIL evenementen worden er Tall Ships vanuit de hele wereld aangetrokken. Zo zullen er naast een aantal Nederlandse Tall Ships, indrukwekkende windjammers uit landen als Australië, Brazilië, Noorwegen, Roemenië, Rusland en Oekraïne in de IJhaven te bewonderen zijn.

Naast de immense Tall Ships nemen ook weer honderden klassieke zeil- en motorschepen deel aan SAIL Amsterdam 2005. Deze schepen komen tijdens SAIL te liggen in het Oosterdok en het Aquarena, ten westen van de Verbindingsdam.

Sponsors

De gemeente Amsterdam is de subsidieverstrekker van SAIL 2005. Daarnaast hebben de Nationale Postcode Loterij, de Postbank en de Koninklijke Marine zich als hoofdsponsor gemeld.