Ingezonden persbericht


PVDA ROTTERDAM

PERSBERICHT
Vrijdag 19 augustus 2005

Bert Cremers kandidaat lijsttrekker voor de PvdA-Rotterdam

De huidige fractievoorzitter voor de PvdA-Rotterdam Bert Cremers stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006. Hij heeft een positieve insteek: Rotterdam als broedplaats voor positieve maatschappelijke ontwikkelingen. In plaats van de negatieve gevoelens van angst en onzekerheid te belichten, wijst hij op de overeenkomsten van de Rotterdammers: mensen die in een prachtige stad naar school gaan, werken of werk zoeken en die samen iets moois van de stad willen maken. Het stadsbestuur moet het klimaat scheppen om dat mogelijk te maken. Respect en samenwerking zullen hierbij meer nadruk krijgen dan wantrouwen en dwang. Een stadsbestuur dat vertrouwen stelt in de Rotterdammers zal dat vertrouwen ook terugkrijgen.

Bert Cremers: "Ik kies voor de grote meerderheid van de Rotterdammers die iets van hun leven en van hun stad willen maken. Op hen doe ik een beroep. Met zijn allen maken wij een mooiere stad, waarin burgers met elkaar communiceren in plaats van met de ruggen naar elkaar toe te staan."

Politieke keuzes kunnen voor tienduizenden Rotterdammers een verschil maken, een verschil tussen meedoen of terzijde blijven staan. Die keuzes moeten samen met anderen gemaakt worden. Daarom wil Cremers binnen een jaar na de verkiezingen plannen presenteren die het resultaat zijn van overleg met maatschappelijke organisaties om uitsluiting tegen te gaan.


---

Voor de redactie/ meer informatie:

Bert Cremers, 06-50251068
PvdA-fractie, 010-4172105