Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 augustus 2005

Mobiele compressor gestolen

Namens het bedrijf wordt aangifte gedaan

Borne

Donderdag 18 augustus werd tussen 04.00 en 08.15 uur een mobiele compressor gestolen aan de Bornerbroeksestraat in Borne. Het gaat om een compressor op een éénassige aanhangwagen, geel en zwart van kleur, van het merk Ingersol Band. De waarde is ongeveer E 7000,-. Namens de eigenaar, een bedrijf uit Harlingen, is aangifte gedaan. (05-104691)

Winkeldief aangehouden

Politie houdt verdachte aan na diefstal uit een winkel

Hengelo

Beveiligingspersoneel van een winkel aan Het Plein in Hengelo zag donderdagmiddag 18 juni rond 17.00 uur dat een man een cd uit een hoesje haalde. Even later ging hij naar de balie met een leeg hoesje en zei dat het hoesje leeg was. Toen hij de winkel had verlaten, sprak men de man aan. Bij hem werden meerdere cd's aangetroffen, die uit de winkel afkomstig waren. De man ontkende deze gestolen te hebben. De politie werd gealarmeerd en hield de verdachte aan. De man, een 35-jarige uit Enschede, is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-104978)

Schennispleger aangehouden

Verdachte bekent meerdere zaken

Almelo

Donderdagmiddag 18 augustus werd door een vrouw gemeld dat zij die dag meerdere keren geconfronteerd was met een schennispleger. Dit zou gebeurd zijn aan de Ootmarsumsestraat, Haven Noordzijde en Weitemansweg in Almelo. De vrouw fietste en werd door de man in een auto ingehaald terwijl deze zichzelf bevredigde. Politieagenten kwamen aan de hand van het opgegeven kenteken van de auto en signalement van de bestuurder op het spoor van de verdachte, een 24-jarige man uit Almelo. Hij was niet in zijn woning aanwezig maar meldde zich op verzoek later aan het politiebureau, waar hij rond 18.30 uur werd aangehouden. Hij bekende die dag schennis te hebben gepleegd. Verder bekende hij dit eerder gedaan te hebben waaronder op woensdag 3 augustus aan de Boerhaavelaan in Vriezenveen en maandag 15 augustus aan de Sluiskade in Almelo. In beide laatstgenoemde gevallen werd aangifte gedaan. Naar de andere zaken die hij bekend heeft, wordt nader onderzoek verricht. De 24-jarige man is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-104971)

Getuigen gezocht

Politie zoekt getuigen van een schermutseling tussen twee mannne, waarbij een auto beschadigd werd

Nijverdal

Donderdagmorgen 18 augustus vond omstreeks 11.00 uur op de parkeerplaats van een winkel aan de Wierdensestraat in Nijverdal een schermutseling plaats tussen twee mannen, waarbij over en weer klappen vielen. Door omstanders werden de mannen uit elkaar gehaald. Niemand raakte gewond. Wel raakte een auto beschadigd. Omdat de toedracht niet geheel duidelijk is, is de politie op zoek naar getuigen van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen via het nummer 0900-8844. (05-104769)

Meer informatie:
Ageeth Doldersum: 053-4555588