Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Kandidaten gevraagd

Regiogemeenten stellen Mr. Ed Meijer-prijs beschikbaar

Sittard-Geleen, 19-8-2005, 12.15 - De besturen van de regiogemeenten Beek, Schinnen, Stein en Sittard-Geleen hebben in juni 2004 de Mr. Ed Meijer-prijs ingesteld. Dit was bij het afscheid van de heer Meijer als burgemeester van de gemeente Stein. Deze tweejaarlijkse prijs wordt in december dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Oproep
De jury, onder voorzitterschap van de heer R. Selman uit Sittard-Geleen, roept inwoners van de gemeenten Beek, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein op om kandidaten voor de eerste Mr. Ed Meijer-prijs voor te dragen. Dit kan tot uiterlijk 1 november 2005 bij de heer R. Spit, secretaris van de jury via tel. 046-4787451 of e-mail r.spit@regiobureau.nl.

Samenwerking

De prijs gaat naar een persoon, instelling of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor samenwerking tussen instellingen of organisaties in de Westelijke Mijnstreek. Deze samenwerking dient betrekking te hebben op economie, bereikbaarheid, veiligheid, leefbaarheid of recreatie & toerisme. Derde voorwaarde is dat de samenwerking van belang is voor de regio Westelijke Mijnstreek of Zuid-Limburg.

Prijs

De prijs bestaat uit een bronzen beeld als wisselprijs, voorstellende "samenwerking", een replica van het hiervoor bedoelde bronzen beeld alsmede een oorkonde.




Gemeente Sittard-Geleen