Ingezonden persbericht


Vernieuwd jasje voor vinden.nl

Holten, 19 augustus 2005 - Vinden.nl heeft sinds vandaag een aantal vernieuwingen doorgevoerd. De meest gebruikte meta-zoekmachine van Nederland heeft haar vormgeving grondig aangepast.

Op de homepage worden nu recent uitgevoerde zoekopdrachten getoond. Via de zoekspion (www.zoekspion.nl) was het al mogelijk om de laatste zoekopdrachten in te zien. Ook bij het zoeken naar afbeeldingen of MP3 bestanden worden recente zoekopdrachten getoond. Bezoekers krijgen zo inzicht in het zoekgedrag van de internetgebruiker.

Het zoeken naar telefoonnummers en adressen is kort geleden geïntegreerd in de huisstijl van Vinden.nl. Vanuit de resultaten kan de gebruiker snel een plattegrond opvragen of verder zoeken op het internet. Voor de data is een overeenkomst gesloten met de Gouden Gids.

Naast aanpassingen aan de lay-out bij de verschillende zoekdiensten zijn ook de informatiepagina's onder handen genomen. De informatiepagina's zijn uitgebreid en de bijbehorende navigatiestructuur is vernieuwd. Hierdoor kunnen bezoekers sneller en gemakkelijker alle noodzakelijke informatie vinden.

Over Vinden.nl

De meta-zoektechnologie van Vinden.nl maakt het mogelijk om met één zoekopdracht in meerdere zoekmachines tegelijk te zoeken. Door deze manier van zoeken wordt een veel groter deel van de informatie op het internet doorzocht dan wanneer slechts één zoekmachine gebruikt wordt. Het zoeksysteem van Vinden.nl genereert de meest optimale zoekresultaten door de resultaten van andere zoekmachines te combineren en te filteren. Door deze techniek neemt de kans op ongewenste resultaten af. Naast het zoeken naar webpagina's biedt Vinden.nl diverse andere zoekdiensten aan, zoals het zoeken naar telefoonnummers, afbeeldingen en MP3 bestanden.