Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 19 augustus

* POLITIE MIDDELHARNIS LOST 79 MISDRIJVEN OP

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK - Met de aanhouding van 16 jongeren in leeftijd variërend van 16 tot en met 18 jaar uit Middelharnis en Sommelsdijk heeft het wijkteam Goeree-Overflakkee 79 diefstallen en vernielingen opgelost. Politiemensen van het district De Eilanden arresteerden eind vorig jaar een aantal verdachten voor een diefstal van een bromfiets. Aansluitend werd een uitgebreid onderzoek ingesteld in samenwerking met de afdeling Jeugd van de recherche. Uit dat onderzoek bleek dat de verdachten sinds medio vorig jaar in wisselende samenstelling een groot aantal vernielingen en diefstallen pleegden. Zo werden er onder meer auto's vernield door spiegels eraf te trappen en werd er over de wagens heengelopen. Tevens werden bij twee verzorgingstehuizen fietsen, invalidenwagens en een collectebus voor het goede doel gestolen. De verdachten brachten ook racistische leuzen op een woning en een school aan. De misdrijven werden, veelal uit baldadigheid, met name voor en in het weekend gepleegd op diverse locaties in Sommelsdijk en Middelharnis. De verdachten moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Tijdens het onderzoek bleek dat de aangiftebereidheid onder de slachtoffers laag was. Van veel zaken was nog geen aangifte gedaan waardoor het onderzoek werd vertraagd. Een aantal mensen bleek zelfs na verzoek van de politie, niet bereid om aangifte te doen. Een aangifte is noodzakelijk om een onderzoek te starten en de daders te vervolgen. Uw aangifte wordt altijd gebruikt om een beeld te krijgen van de criminaliteit in de buurt, zodat de politie nog gerichter kan werken aan de veiligheid. Naast aangifte op het politiebureau doen, bestaat er voor bepaalde feiten ook de mogelijkheid om aangifte te doen via internet op www.politie-rotterdam-rijnmond.nl of telefonisch via telefoonnummer 0900-8844 te doen. Binnenkort organiseert het wijkteam van Middelharnis een slachtofferavond. Alle benadeelden worden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.


* MEISJE OVERLEDEN NA AANRIJDING
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een tweejarig meisje uit Krimpen aan den IJssel is donderdagmiddag overleden na een aanrijding op de Vijverlaan.
De aanrijding ontstond omstreeks twee uur. Het kind zat bij haar 36-jarige moeder op de fiets toen er door nog onbekende oorzaak een aanrijding ontstond met een passerende vrachtwagen, bestuurd door een 23-jarige man uit Nijkerk. Zowel moeder als dochter raakten zeer ernstig gewond. Het meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De moeder is met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De Technische Ongevallendienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit tragische ongeval.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN NA STRAATROOF AAN

ROZENBURG - De politie van het district Zuid heeft donderdagavond vijf verdachten aangehouden na een straatroof op de Molenweg. Omstreeks elf uur werden een 19-jarige Rotterdammer en een 20-jarige vrouw uit Rozenburg door een groep jongeren beroofd en geslagen. De daders gingen
er na de beroving in een auto vandoor. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en hielden de verdachten op de J. van Stolberglaan aan. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-West heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 41-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling. Omstreeks half vier werd de politie geroepen bij een tankstation aan de 's Gravendijkwal waar een vrouw werd mishandeld. De politiemensen werden daar aangesproken door het 43-jarige slachtoffer. Zij vertelde door een man te zijn mishandeld en met een koevoet bewerkt. De verdachte is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De recherche van het district West stelt een nader onderzoek in.


* SUCCESVOLLE ANPR-CONTROLE IN MAASTUNNEL

ROTTERDAM - De Verkeerspolitie van de Politie Rotterdam-Rijnmond heeft donderdagavond een zeer succesvolle ANPR-controle (automatische kentekenplaat herkenning) gehouden bij de Maastunnel, in samenwerking met onder meer de Gemeentelijke Belastingdienst. Tussen half zeven en elf uur 's avonds werden de kentekens van 5188 auto's gescand. Daarvan waren 97 zogenaamde hits, kentekens die in het systeem waren ingevoerd. De bestuurders van die auto's werden staande gehouden. In totaal kon de politie met een mobiel pinapparaat voor bijna 1400 euro aan achterstallige boetes innen. Daarnaast werd proces-verbaal opgemaakt voor onder meer rijden zonder rijbewijs en verlopen APK. Ook werden vijf radardetectoren in beslag genomen. Eén auto werd in beslag genomen omdat de bestuurder meerdere keren gereden had zonder rijbewijs. De Gemeentelijke Belastingdienst legde 25 beslagen op voertuigen om openstaande vorderingen veilig te stellen. Dit was voor in totaal 41.000 euro, bestaand uit achterstallige belastingen en voor bijstandsfraude. Vijf automobilisten betaalden direct, waarbij in totaal circa 2500 euro geïnd werd.


* JONGEN OMGEKOMEN NA BROMFIETSONGEVAL
ROTTERDAM - Een 17-jarige Rotterdammer is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden na een ongeval met zijn bromfiets. De jongen reed donderdagavond rond half tien op de Burgemeester Baumannlaan toen hij vermoedelijk een daar stilstaande auto, waarvan de bestuurder net wilde inparkeren, te laat opmerkte. Er ontstond een aanrijding. De jongen kwam door de botsing ten val tegen een andere, geparkeerd staande auto. Het slachtoffer werd met spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. De Technische Ongevallendienst van Politie Rotterdam-Rijnmond deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval.