Gemeente Vlieland

gebruik openbare weg
Ondernemers die goederen of een terras op de openbare weg willen plaatsen hebben hiervoor een door de gemeente af te geven vergunning nodig. De afgelopen periode heeft de gemeente aan het grootste deel van de ondernemers een dergelijke vergunning afgegeven. In de vergunning zijn een aantal voorwaarden opgenomen welke ten doel hebben een normaal gebruik van de openbare weg te kunnen garanderen en overlast voor gebruikers van de weg danwel omwonenden tot een minimum te beperken. De in de vergunning opgenomen voorwaarden kunnen betrekking hebben op de tijden dat goederen/terrassen geplaatst mogen worden, de plaats waar goederen en/of terrassen geplaatst mogen worden danwel de ruimte welke beschikbaar moet zijn voor bijvoorbeeld voetgangers.
Er is geconstateerd dat niet alle ondernemers de voorwaarden zoals opgenomen in de vergunning in acht nemen.
Een ieder die gebruik maakt van een vergunning gebruik openbare weg danwel van een terrasvergunning wordt verzocht zich te houden aan de gestelde voorwaarden.
De komende week zal een nadere controle worden uitgevoerd door medewerkers van de gemeente. Ondernemers die de in de vergunning opgenomen voorwaarden niet naleven lopen de kans dat hun vergunning zal worden ingetrokken.
Wij rekenen echter op de medewerking van de ondernemers in het naleven van de voorwaarden.

publicatieborden
Op verschillende plaatsen in en rond het dorp hangen publicatieborden. Deze borden worden door medewerkers van de dienst gemeentewerken onderhouden en zonodig gerepareerd. De borden zijn bedoeld voor niet-commerciële publicaties van verenigingen e.d. Het blijkt dat de borden regelmatig worden gebruikt door bedrijven als reclamezuil. De borden zijn echter niet bestemd voor reclame-uitingen of andere aankondigingen met een commercieel karakter en deze worden dan ook waar nodig verwijderd door de medewerkers van de dienst gemeentewerken.
Wij verzoeken de Vlielandse ondernemers vriendelijk om deze publicatieborden dan ook niet te gebruiken voor hun reclame-uitingen en hiervoor andere beschikbare middelen te gebruiken. Tevens wordt verzocht het formaat van publicaties te beperken tot maximaal A3.

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag om vergunning is ingekomen:
reguliere bouwvergunning 2^e fase

·De heer M.Nijman,voor de vervangende nieuwbouw van een bedrijfsloods op het perceel Korenmansweg 10 (ingekomen 18 augustus 2005). Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevrouw B. Verheij
Bouw- en woningtoezicht: mevrouw J. van der Wal telefoon: 0562-452719.

verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen hebben verleend:
aanlegvergunning

·De heer R.J.A. van Heerde, voor het gebruiken van grond dat tijdelijk op het strand is geplaatst op het perceel Korenmansweg 21 (verzonden 17 augustus 2005).
sloopvergunning

·De heer K. Rijkeboer, voor het slopen van een recreatiewoning op het perceel Duinkersoord 50 (verzonden 17 augustus 2005). Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen. Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719.

kappen bomen in de Dorpsstraat
In de Dorpsstraat 19, 21 en 33 staan een aantal dode iepen waarvoor een kapvergunning is verleend. De gemeente is voornemens deze drie iepen volgende week te kappen. Als gevolg van de kapwerkzaamheden kan er enig overlast ontstaan. Er zal rondom de bomen ruim worden afgezet. U wordt verzocht de aanwijzingen van het personeel belast met de werkzaamheden op te volgen.

zomeragenda
woensdag 24 augustus
concert bij kaarslicht in de kerk, aanvang 20.30 uur. donderdag 25 augustus
concert in de kerk door vlielands koor "Harmonie", aanvang 20.30 uur.

waddentoernooi 2006
De 25e editie van het Waddentoernooi zal volgend jaar op Vlieland worden gehouden.
Het evenement vindt dan plaats op 19, 20 en 21 mei.

eerlijk duurt het langst
De Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân die werkt ten behoeve van 8 gemeenten in deze regio heeft meegedaan aan een fraude-opsporingsproject in Noord Nederland. Door de bestanden van de Dienst te koppelen met de kentekenregistratie van de RijksDienst voor Wegverkeer (RDW) is onderzoek gedaan naar vermogen en handelsactiviteiten. Uiteindelijk is in 17 situaties nader en diepgaand onderzoek gedaan. Uiteindelijk is er in 4 situaties een sanctie opgelegd wegens verzwijgen van inkomsten en wordt 2510,-- aan inkomsten teruggevorderd. Inmiddels is er reeds één uitkering beëindigd en wordt er nog nader onderzoek gedaan naar 2 uitkeringssituaties. De besparing op de uitkeringen kan daarmee oplopen tot
40.000,-- per jaar. Met de steeds verdere digitalisering van verschillende administraties wordt het steeds gemakkelijker om bestanden met elkaar te vergelijken. De Dienst zal dan ook naar de toekomst toe meer gebruik gaan maken van deze mogelijkheden. Op deze wijze kan mogelijk fraude met betrekking tot het vermogen en woon/leefsituaties relatief gemakkelijk worden opgespoord. Iedereen die gebruik maakt van overheids-voorzieningen zal zich er bewust van moeten zijn informatie zorgvuldig en volledig te verstrekken. Soms lijkt het voor de korte termijn 'winstgevend' om 'handig' om te gaan met de informatieverstrekking. Indien achteraf blijkt dat onjuist en/of onvolledige informatie is verstrekt, kan dit strafrechtelijk en ook financieel verstrekkende gevolgen hebben. Een oud gezegde doet zich dus ook hier gelden 'Eerlijk duurt het langst'.

politieberichten
Tot maandag 15 augustus 2005 zijn onderstaande fietsen aangetroffen/gevonden op Vlieland. U kunt hierover contact opnemen met de politie op het politiebureau, Lutinelaan 5 te Vlieland.

Heren, Batavus, bruin verroest
Dames, Bato sport, groen
Kinder, Kildemoes, rood
Dames, oranje(spuit)
Heren, Overmax, zwart/paars
Kinder, Sparta, paars/rose
Mountainbike, Gary Fischer, oranje/zwart
Dames, Gazelle, wit/grijs metal.
Kinder, Piet Pelle, appelgroen
Dames, Avenue, zwart
Kinder, Piet Pelle, aquagroen
Vouwfiets, Falter, blauw/grijs metal.
Dames, Gazelle, grijs
Kinder, Cool terrain, oranje/geel/grijs
Dames, Batavus, groen
Dames, Union, grijs
Dames ,Union, zwart
Dames, Union, bruin/appelgroen