Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - verdachten opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 19-8-2005 14:08:33

Een 23-jarige man uit Dieren en een leeftijdsgenoot uit Huissen zijn vrijdagochtend vroeg door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een vechtpartij. Die zou hebben plaatsgevonden in de Duizelsteeg. Een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats raakte daarbij lichtgewond. Omstreeks kwart voor vijf werd gemeld dat er in de Duizelsteeg zou worden gevochten, waarop agenten poolshoogte gingen nemen. Door getuigen was inmiddels gezien dat twee verdachten zouden zijn weggelopen richting Jansstraat. Op het Willemsplein kon de Dierenaar op aanwijzen van getuigen worden aangehouden. Twee andere getuigen wisten de Huissenaar in de kraag te vatten en aan de agenten over te dragen. Volgens hen had de Huissenaar een van hen ook geslagen. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt nog wat er zich precies heeft afgespeeld in de Duizelsteeg. Van het slachtoffer is nog geen aangifte opgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren - verdachte van inbraak door politiehond gevonden
Publicatiedatum: 19-8-2005 14:07:58

Een 24-jarige Arnhemmer is in de nacht van donderdag op vrijdag licht gewond geraakt nadat hij in Dieren door een politiehond was gebeten. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een pand aan de Wilhelminaweg. Daar werd omstreeks drie uur gemeld dat er zou worden ingebroken, waarop enkele agenten en een diensthond op onderzoek uit gingen. Bij aankomst zagen de agenten twee personen uit het pand wegrennen, waarop de achtervolging werd ingezet. De twee verdachten splitsten zich op een gegeven moment, waarna de agenten ze uit het oog verloren. Bij een zoektocht in de omgeving dook de politiehond op een gegeven moment de struiken in en wist de verdachte Arnhemmer aan te houden. De man liep daarbij enkele beetwonden in zijn arm en been op en werd in het ziekenhuis onder behandeling gesteld. De verwondingen bleken mee te vallen. Na behandeling werd de Arnhemmer ingesloten. Van de andere verdachte ontbreekt nog elk spoor. In het bewuste pand bleek later daadwerkelijk te zijn ingebroken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhouding na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 19-8-2005 14:06:56

In de wijk Elderveld heeft de Arnhemse politie donderdag een 45-jarige bewoner aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man zou bij een echtelijke ruzie zijn 33-jarige vrouw hebben mishandeld door haar te slaan. De vrouw raakte daarbij licht gewond en waarschuwde zelf de politie. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen werd het relaas van het slachtoffer aangehoord. Ook de kinderen bevestigden het verhaal, waarop de man werd aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen. Door de politie wordt bekeken in hoeverre de zaak ambtshalve kan worden vervolgd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 19-8-2005 14:06:18

In Arnhem zijn donderdag op verschillende wegen snelheidscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam. Een overzicht:
- Op de Huijgenslaan werden tussen 07.30 en 09.40 uur 1000 passanten op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 69 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 69 km/u. De controle werd gehouden op speciaal verzoek van buurtbewoners na klachten over de verkeersveiligheid op deze weg.
- Op de A325, ter hoogte van de wegwerkzaamheden bij het Nijmeegseplein werd tussen 07.30 en 13.30 gecontroleerd met behulp van de radar en de Lasergun. Van ruim 16.000 bestuurders werd de snelheid gemeten en daarvan reden er 717 harder dan de daar geldende snelheidbeperking van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 92 km/u. Ruim 100 bestuurders werden meteen geconfronteerd met hun rijgedrag en kregen direct een boete uitgereikt, de overige overtreders kunnen binnenkort een acceptgirokaart. De snelheidscontrole was duidelijk aangekondigd door borden. Bovendien was er voor de controle een matrixbord in werking gesteld, waarop snelheidsoverschrijders konden lezen dat ze te hard reden.

- Tussen 10.00 en 11.00 uur werd gecontroleerd op de Moslaan, eveneens na klachten van buurtbuurtbewoners. Van 20 passanten werd de snelheid gemeten, onder hen waren er 2 die te hard reden.
- Op de Rosendaalseweg werden tussen 11.00 en 13.30 uur 113 hardrijders geflitst. De radar telde daar 670 passanten. Ook op deze weg werd gecontroleerd op verzoek van buurtbewoners na klachten.
- Bij een snelheidscontrole op de Apeldoornseweg werden 35 hardrijders op de foto gezet. Het VHT controleerde daar tussen 14.50 en 17.15 uur ruim 1100 passanten op snelheid.

- Op de Otterloseweg werden 14 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde daar tussen 14.15 en 18.35 uur ruim 1100 passanten. Hoogst gemeten snelheid was 107 km/u. Op deze weg is 80 de limiet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden