Politie Limburg-Noord

Grashoek
Een grote uitslaande brand heeft afgelopen nacht een loods van een tuindersbedrijf aan de Lorbaan volledig verwoest. Omstreeks middernacht werd de brandweer door de eigenaar gealarmeerd.

Bij aankomst was de brand al uitslaand. Met een forse inzet van middelen is voorkomen dat de brand oversloeg naar de kassen en beperkt bleef tot de bedrijfsloods. In de loods waren eveneens de technische installaties van het bedrijf gevestigd. De klimaatregelapparatuur, verwarmingsinstallatie, voedingsinstallatie, kantoor, sorteermachines en een grote voorraad verpakkingsmateriaal is verloren gegaan. De opslag van meststoffen is intact gebleven en er zijn geen meststoffen vrij gekomen. Door het verwoesten van deze apparatuur is verzorging van de 35.000 m2 komkommers op het bedrijf niet meer mogelijk en wordt het gewas als verloren beschouwd.

Door meetploegen van de brandweer zijn gedurende de nacht metingen verricht. Uit deze metingen is gebleken dat er geen meetbare gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Om 3.45 uur is het sein brandmeester gegeven. Het nablussen heeft nog geduurd tot ongeveer 10.00 uur. Dit kwam mede door de grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal die in de loods lag opgeslagen (het bedrijf had gistermorgen net een nieuwe voorraad gekregen). Ingezet zijn brandweermensen en materieel van de korpsen Helden, Meijel, Venlo, Weert, Sevenum, Maasbree, Kessel en de regio. De schade van de brand bedraagt meer dan 1 miljoen euro. De oorzaak van de brand is onbekend maar gezien de omstandigheden wordt er door de politie geen nader onderzoek verricht.

Meer informatie: Leo Huijs, Sector Veiligheid