Politie Zaanstreek-waterland


21:23 18-AUG-05
ASSENDELFT/ WESTZAAN/ WORMERVEER/ ZAANDAM/ LANDSMEER

Controle op het water

De politie heeft donderdag tussen 13.00 uur en 21.30 uur gecontroleerd op het water van Assendelft, Westzaan, Wormerveer en Zaandam. Zes mensen werden bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Vijf minderjarige schippers werden betrapt in een snelle motorboor en kregen daarvoor een boete. Verder bekeurde de politie een aantal mensen die niet in het bezit waren van een vaarbewijs of een visakte. Ook op de wateren van Landsmeer controleerde de politie. Daar werden donderdag zeven mensen beboet voor te hard varen, waterskiën en het niet bij zich hebben van een geldig legitimatie bewijs.

23:33 18-AUG-05
PURMEREND, NIEUWSTRAAT

Aanhouding voor mishandeling en vrijheidsberoving

Na een melding dat er vrouw tegen haar wil een auto in werd gesleurd, heeft de politie een 31-jarige Purmerender aangehouden. De man kreeg in een eetcafé ruzie met zijn vriendin. Vervolgens wilde zij niet meer met hem mee naar huis. De Purmerender accepteerde dat niet en trok de vrouw mee richting de auto. Een bezoeker van het eetcafé kwam de vrouw te hulp en ook de politie werd gewaarschuwd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving werd ingesloten.

00:43 19-AUG-05
WORMERVEER, KROMMENIEERWEG
Fietsendief aangehouden, fiets retour eigenaar
De politie heeft een 20-jarige man uit Wormerveer aangehouden wegens fietsendiefstal. Politiemensen zagen de man fietsen over de Krommenieërweg. Hij viel op omdat hij een kinderfiets met zich mee voerde. De man, een bekende van de politie, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie spoorde vervolgens de rechtmatige eigenaar van de fiets op. Deze had de diefstal nog niet opgemerkt.

08:28 19-AUG-05
WIJDEWORMER, A7

Auto te water

Een 35-jarige man uit Spanbroek is vrijdagochtend door nog onbekende oorzaak met zijn auto te water geraakt. Dat gebeurde op de A7 in Wijdewormer. De man kon op eigen kracht uit de auto komen en raakte niet gewond. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.


---- --