Politie Hollands Midden

Datum: 19 augustus 2005

Katwijk Diefstal uit winkel

De politie heeft een 76-jarige man uit Katwijk aangehouden op verdenking van diefstal van enkele pakjes shag uit een supermarkt aan het Bosplein. Een medewerkster zag de man de goederen in zijn jas stoppen en seinde een collega in. Deze heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie.

Leiderdorp Vrouw levert gestolen kleding in De politie hield op vrijdag 19 augustus rond 12.35 uur in een kledingwinkel in de Winkelhof een 27-jarige vrouw uit Leiderdorp aan. De vrouw bood daar nieuwe uit de winkel afkomstige kleding aan tegen omruiling van geld. De medewerksters wisten dat deze kleding op donderdag 18 augustus was gestolen van een 71-jarige man uit Leiden. De man had de kleding in de winkel gekocht waarna het vanuit een winkelmandje in een supermarkt in de Winkelhof werd gestolen. Hij meldde dit aan de medewerksters van de winkel. De vrouw verklaarde de kleding in een plastic tasje in de supermarkt gevonden te hebben. De politie onderzoekt of er sprake is van diefstal, heling of verduistering. De vrouw is ingesloten.

Bodegraven Politie onderzoekt brandstichting school De brand in de Goede Herderschool aan de Cortenhoeve is aangestoken. Dit heeft de politie vastgesteld na het onderzoek door de specialisten van de technische recherche van Politie Hollands Midden. De politie doet nu onderzoek naar deze brandstichting. De brand werd rond 01.30 uur ontdekt. Om 2.50 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Een groot deel van de school liep brand- rook- en waterschade op. In de omgeving deden zich rond het uitbreken van de schoolbrand nog twee brandjes voor. Rond 00.45 uur werd een fiets van een jongen uit Bodegraven bij een jeugdsociëteit aan de Eiber in brand gestoken. Ook werd brand gesticht in een prullenbak op een naburig schoolplein van school het Vogelnest. De politie neemt deze brandjes mee in haar onderzoek.

Gouda Poging insluiping in woning

Een nog onbekende man heeft vrijdag 19 augustus geprobeerd in te sluipen in een woning aan de Sophiastraat. De bewoner betrapte de man toen deze een portemonnee vanaf de eettafel wilde pakken. De man ging er direct vandoor bij het zien van de bewoner. De bewoner zag de man wegfietsen in de richting van de Ridder Dirkstraat.

----------------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --